Wix Stores: Een digitaal product creëren

Leestijd 6 minuten
Verkoop digitale, downloadbare producten, zoals muziekbestanden, e-boeken of afbeeldingen

Stap 1 | Upload je digitale bestand

Begin met het uploaden van het digitale bestand dat je wilt verkopen. De volgende digitale bestandsindelingen worden ondersteund:
Digitaal bestandstype
Ondersteunde bestandstypen
Maximale bestandsgrootte
Afbeelding
.jpg, .png, .gif, .svg
50 MB
Audio
WAV, FLAC, M4A (Apple Lossless, MP3). Audiobestanden moeten stereo zijn, niet mono.
100 MB
Document
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .odt, .odp, .pdf, .epub
1 GB
Postcode
.zip
1 GB

Om een digitaal bestand te uploaden:

1. Ga naar Producten op het dashboard van je website.
  2. Klik op +Nieuw product.
  3. Selecteer Digitaal bestand.
  4. Klik op Bestand uploaden en selecteer het type digitaal bestand dat je wilt uploaden.
    Let op: Het bestand moet worden geüpload door de website-eigenaar, niet door een websitemedewerker.
  5. Selecteer of upload het bestand en klik op Toevoegen aan product.

Stap 2 | Voer de basisproductgegevens in

Voeg de basisproductdetails toe, zoals de naam en productbeschrijving.

Om de basisproductinformatie in te voeren:

1. Voer de productnaam in (maximaal 80 tekens).
  2. (Optioneel) Voeg een lint toe door de lintnaam te typen (bijvoorbeeld: 'Nieuw').
    Let op:
    • Je kunt ook linten selecteren die je eerder hebt gemaakt. Hiermee kun je je linten als groep beheren. Lees meer over linten.
    • Linten verschijnen in de productgalerij.

3. Voer een beschrijving van het product in het Beschrijving-veld in.(maximaal 8000 tekens, inclusief HTML-tags).
Tips:
  • Klik op AI-tekst genereren om hulp te krijgen bij het opstellen van een effectieve productbeschrijving.
  • Wanneer je een beschrijving uit een andere bron kopieert en plakt, plak je de tekst door op Shift + Ctrl + V op je toetsenbord te drukken. Hiermee wordt alle opmaak verwijderd om ervoor te zorgen dat de tekst correct wordt weergegeven.

Stap 3 | Voeg een productafbeelding, GIF of video toe

Voeg een productafbeelding, GIF of video toe die het digitale product dat je verkoopt vertegenwoordigt.
Belangrijk:
Als je een afbeelding verkoopt, kun je een watermerk toevoegen

Om productmedia toe te voegen:

1. Selecteer een optie:
    • Klik op Afbeeldingen toevoegen om afbeeldingen of GIF's toe te voegen.
    • Klik op Video's toevoegen om een video toe te voegen.
  2. Klik op Media uploaden om afbeeldingen, GIF's of video's toe te voegen en de relevante media te selecteren.
  3. Klik op Toevoegen aan pagina.

Stap 4 | (Optioneel) Voeg info-onderdelen toe

Je kunt nuttige productinformatie toevoegen die klanten kunnen bekijken op de productpagina.

Om een informatiegedeelte toe te voegen:

1. Klik op +Productinformatie toevoegen.
  2. Voer de titel in.
  3. Selecteer een optie:
    • Voeg tekst toe: Voer de relevante informatie in en gebruik de tekstbewerkingswerkbalk om de tekst op te maken.
    • Voeg een tabel toe: Klik op het Tabel-pictogram om een tabel toe te voegen.
  4. Klik op OK.

Stap 5 | Voeg prijsinformatie toe

In het Prijzen-gedeelte kun je de productprijs invoeren en optioneel een verkoopprijs toevoegen.

Om prijsinformatie toe te voegen:

1. Voer de productprijs in.
  2. (Optioneel) Voeg een korting toe aan het product:
    1. Schakel de Aanbieding-schakelaar in.
    2. Selecteer een optie:
      • Klik op het prijspictogram en voer het bedrag van de korting in (bijvoorbeeld € 10,- korting).
      • Klik op het percentagepictogram en voer het kortingspercentage in (bijvoorbeeld 10% korting).
      • Voer de kortingsprijs rechtstreeks in het Korting-veld in (bijvoorbeeld voer een kortingsprijs van € 50,- in).
  3. Schakel de weergave van de prijs per eenheid in: Lees meer
    Tip: De prijs per eenheid is meestal relevant voor fysieke producten.
    1. Schakel Prijs per eenheid weergeven in.
    2. Selecteer onder Totale producthoeveelheid in eenheden het relevante type eenheid (bijv. ons) uit de vervolgkeuzelijst.
    3. Voer onder Totale producthoeveelheid in eenheden de totale producthoeveelheid in eenheden in (bijvoorbeeld: als je een pot van 5 ons verkoopt, voer je '5' in).
    4. Voer onder Basiseenheden de eenheid in waarmee je wilt meten (bijvoorbeeld voer 1 ons in om een prijs per ons weer te geven).
  4. (Optioneel) Voer de prijs van goederen in.

Stap 6 | Voorraadopties instellen

Aangezien dit een digitaal product is, hoef je geen specifieke voorraadaantallen bij te houden. Je kunt echter wel een productcode aan je product toevoegen en het product instellen als 'Op voorraad'.

Om voorraadopties in te stellen:

1. Schakel de schakelaar Voorraad bijhouden uit.
  2. Selecteer Op voorraad in de Status-dropdown.
  3. (Optioneel) Voer een SKU in.

Stap 7 | Sla je wijzigingen op

Klik op Opslaan om je product online weer te geven.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het verkopen van digitale producten.