Wix Photo Albums: Watermerken aan je foto's toevoegen

Belangrijk:
De Wix Photo Albums Store is niet voor alle gebruikers beschikbaar. Vanaf februari 2023 is het niet langer mogelijk om de Wix Photo Albums Store aan je website toe te voegen. Als alternatief kun je Wix Stores aan je website toevoegen en het aan Printful koppelen om je foto's te verkopen.
Watermerken helpen je afbeeldingen te beschermen tegen diefstal. Voeg op elk gewenst moment watermerken toe aan je foto's of thumbnails. Je kunt ervoor kiezen om je eigen watermerk te uploaden, zodat je eigen branding aan je afbeeldingen wordt gekoppeld.
Let op:
Watermerken worden automatisch verwijderd wanneer afbeeldingen in hoge resolutie worden gekocht of gedownload.
Een screenshot van de Albuminstellingen beheren-pagina waar je een watermerk toevoegt.

Om een watermerk toe te voegen:

1. Ga naar Fotoalbums op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het betreffende album op Album beheren.
  3. Klik op de dropdown onder Watermerk om deze uit te vouwen.
  4. Schakel Watermerk toevoegen in.
  5. Selecteer de selectievakjes Afbeeldingen, Thumbnails in galerij of Omslag om te kiezen waar je watermerk wordt weergegeven.
  6. (Optioneel) Klik op Watermerk aanpassen en kies hoe je je watermerk eruit wilt laten zien:
    • Klik op Watermerk uploaden om een afbeeldingsbestand vanaf je computer te uploaden.
    • Sleep de Dekking-schuifregelaar om de transparantie van het watermerk te wijzigen.
    • Sleep de Grootte-schuifregelaar om de grootte van het watermerk te wijzigen.
    • Gebruik het Positie-raster om in te stellen waar op een afbeelding je watermerk wordt weergegeven.
  7. Klik op Opslaan.