Wix Pro Gallery: Een link toevoegen aan een galerij-item

Leestijd 5 minuten
Je kunt al je galerij-items (afbeeldingen, video's of tekst) zo instellen dat er een link wordt geopend wanneer erop wordt geklikt. De link kan je bezoeker naar een externe website, een andere pagina op je website of zelfs een lightbox sturen.
Voeg eerst een link toe aan het galerij-item. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de galerij-items zo in te stellen dat er een link wordt geopend wanneer erop wordt geklikt. Je kunt desgewenst ook de titel van de link aanpassen.
Lees in dit artikel meer over:

Laat bezoekers met een enkele klik gemakkelijk naar een andere locatie van je galerij navigeren. Zodra bezoekers op het galerij-item klikken, wordt de link direct geopend. De link opent in hetzelfde tabblad als het is gekoppeld aan een pagina/element binnen je website, of in een nieuw tabblad voor een externe link.

Om een galerij-item in te stellen om een link te openen wanneer erop wordt geklikt:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik op de Bij het aanklikken-dropdown en selecteer Er gaat een link open.
Screenshot met de 'Bij het aanklikken'-dropdown.

Door een link toe te voegen aan een galerij-item kunnen bezoekers rechtstreeks vanaf je galerij naar een andere locatie op je website navigeren, zoals een pagina of lightbox, of naar een locatie buiten je website.

Om een link aan een galerij-item toe te voegen:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Media beheren.
  3. Klik op het galerij-item waaraan je een link wilt toevoegen.
  4. Klik rechts op het Link-veld.
  5. Selecteer het linktype en vul de relevante informatie in.
  6. Bewerk de tekst in het Link toevoegen-veld.
  7. Klik op Klaar.
  8. Klik op Klaar om het Galerij-venster te sluiten.
Screenshot van het 'Waar wil je de link naartoe koppelen?'-venster met het Link-veld gemarkeerd.
Let op:
Als je je galerij-item instelt om in de uitgebreide modus te openen, verschijnt de link in de uitgebreide modus onder de titel en/of beschrijving van het item.
Linken naar een pagina of webadres?
Je kunt ervoor kiezen om de pagina of het webadres in een nieuw browservenster of binnen het huidige venster te openen.

Wanneer je een link naar een galerij-item toevoegt, wordt automatisch een titel voor deze link gegenereerd, bijvoorbeeld 'Ga naar pagina' of 'Scroll naar begin van pagina'. Deze titel wordt weergegeven in de uitgebreide modus van het galerij-item. Je kunt de titel van de link van het item op elk moment wijzigen.

Om de titel van de link te wijzigen:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Media beheren.
  3. Klik op de betreffende afbeelding.
  4. Vul rechts onder Link de gekozen tekst in.
  5. Klik op Klaar.

Er zijn veel linktypen die je kunt toevoegen aan een galerij-item, waaronder lightboxen, ankers en externe URL's. Met deze typen links kun je de bezoekers van je website doorverwijzen naar welke inhoud dan ook.
Klik op een optie hieronder om meer te lezen over de linktypen:
Screenshot van het 'Waar wil je de link naartoe koppelen?'-venster met alle beschikbare linktypen.