Wix Loyaliteitsprogramma: Een loyaliteitsprogramma vanuit de Wix Owner-app beheren

Leestijd 5 minuten
Beheer je loyaliteitsprogramma en geef klanten punten met de Wix Owner-app. Je kunt manieren om punten of beloningen te verdienen tijdelijk uitschakelen als je ze niet langer beschikbaar wilt hebben voor klanten. Je kunt ook alle loyaliteitsklanten bekijken en hun puntensaldo bewerken.
Let op:
Het Wix Loyaliteitsprogramma is momenteel beschikbaar voor Wix Stores, Wix Bookings, Wix Restaurants, Wix Abonnementen en Wix Events.
In dit artikel lees je hoe je:
Tips:
  • Je kunt een loyaliteitsprogramma rechtstreeks vanuit de Wix Owner-app aanmaken, echter, sommige acties zoals het instellen van automatiseringen voor manieren om punten te verdienen zijn alleen mogelijk vanaf een desktop.
  • Als je niveaus hebt toegevoegd aan je loyaliteitsprogramma, kun je ze beheren in de Owner-app. Alle wijzigingen die je aanbrengt aan 'manieren om te verdienen' en beloningen worden weergegeven in de relevante niveaus. Je kunt niveaugegevens ook bewerken en nieuwe niveaus toevoegen.

Programmagegevens bijwerken in de Wix Owner-app

Wijzig de gegevens van je loyaliteitsprogramma via de Owner-app, inclusief de naam van het programma en het puntenpictogram.

Om de gegevens van je programma bij te werken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Branding en marketing op Loyaliteitsprogramma .
  4. Tik op het Programma beheren-tabblad..
  5. Tik op Gegevens.
  6. Kies wat je wilt bijwerken:
    • Programmanaam: Wijzig de naam van je loyaliteitsprogramma.
    • Puntennaam: Tik op de dropdown om een nieuwe naam te kiezen voor de punten die klanten verdienen. Je kunt ook een aangepaste naam creëren.
    • Pictogrampunten: Ttik op Wijzigen om een nieuw pictogram te kiezen dat wordt weergegeven naast het aantal loyaliteitspunten dat een klant heeft verdiend.
  7. Tik op Opslaan.

Bijwerken hoe klanten punten verdienen in de Wix Owner-app

Wijzig de manier waarop klanten punten verdienen in je programma. Je kunt een 'manier om te verdienen' tijdelijk uitschakelen met de schakelaars.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat ten minste één 'manier om te verdienen' is ingeschakeld. Je loyaliteitsprogramma wordt gepauzeerd als elke schakelaar is uitgeschakeld omdat er dan geen actieve manier is om punten te verdienen.

Om bij te werken hoe klanten punten verdienen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Branding en marketing op Loyaliteitsprogramma .
  4. Tik op het Programma beheren-tabblad..
  5. Tik op Punten.
  6. Tik op Bewerken op een manier om punten te verdienen.
  7. Kies wat je wilt bijwerken:
    • Vertel klanten hoe ze punten kunnen verdienen: Wijzig de beschrijving die klanten zien naast deze manier om punten te verdienen, bijv. 'Meld je aan op voor mijn website en krijg 100 loyaliteitspunten!'
      Let op: Vergeet niet om ook de beschrijving van je loyaliteitsprogramma bij te werken op je website.
    • Klant verdient: Bewerk het aantal punten dat een klant verdient bij het uitvoeren van de beloningsactie (bijvoorbeeld een product kopen).
  8. Tik op Opslaan.
  9. (Optioneel) Tik op schakelaar naast een manier om punten te verdienen om het actief te maken of tijdelijk van je programma te verwijderen.
    • Ingeschakeld: Klanten kunnen punten verdienen door deze actie uit te voeren.
    • Uitgeschakeld: Klanten kunnen op deze manier geen loyaliteitspunten meer verdienen. De 'manier om te verdienen' wordt ook verwijderd van de loyaliteitspagina.

Beloningen beheren in de Wix Owner-app

Beheer de beloningen die klanten verdienen. Wanneer je beloningen bijwerkt met de Owner-app, worden ook de beloningen op de loyaliteitspagina van je website bijgewerkt.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat ten minste één beloning is ingeschakeld. Als elke schakelaar uit staat, wordt je loyaliteitsprogramma gepauzeerd omdat er geen actieve beloningen zijn.

Om je programmabeloningen te beheren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Branding en marketing op Loyaliteitsprogramma .
  4. Tik op het Programma beheren-tabblad..
  5. Tik op Beloningen.
  6. Tik onder de beloning die je bij wilt werken op Bewerken.
  7. Kies wat je wilt bijwerken:
    • Coupon: Klik op de dropdown onder Coupon selecteren om de coupon te wijzigen die bij deze beloning hoort. Als je een nieuwe coupon wilt maken, kan dat vanaf een desktop.
    • Couponkosten: Bewerk het aantal punten dat een klant nodig heeft om deze beloning te krijgen.
    • Naam beloning: Wijzig de naam van deze beloning.
  8. Tik op Opslaan.
  9. (Optioneel) Tik op Beloning aanmaken om een nieuwe beloning aan je programma toe te voegen. Je kunt alleen bestaande coupons kiezen vanuit de Wix Owner-app. Als je een nieuwe coupon wilt aanmaken, ga dan naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website en maak een nieuwe beloning aan.

Het puntensaldo van een klant bewerken in de Wix Owner-app

Geef punten aan klanten met de Wix Owner-app. Je kunt ook het puntensaldo van elke klant bekijken, en punten toevoegen of verwijderen op basis van offline aankopen, recente promoties en meer.

Om het puntensaldo van een klant te beheren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Branding en marketing op Loyaliteitsprogramma .
  4. Tik naast de klant die je wilt bijwerken op het Meer acties-pictogram. Je kunt ook de zoekbalk bovenaan gebruiken om de juiste persoon te vinden.
  5. Kies wat je wilt doen:
    • Punten geven:
      1. Tik op Punten geven.
      2. Voer het aantal punten in dat je de klant wilt geven.
      3. Tik op Opslaan.
    • Puntensaldo bewerken:
      1. Tik op Puntensaldo bewerken.
      2. Voer het juiste aantal punten in.
      3. Tik op Opslaan.
    • Het profiel van een klant bekijken:
      • Tik op Ledenprofiel bekijken om alle beschikbare informatie over deze klant te zien. Je kunt ook hun huidige puntensaldo zien en punten bewerken.