Wix Loyaliteitsprogramma: Automatisch loyaliteitspunten of reacties geven wanneer klanten genoeg punten hebben voor beloningen

Leestijd 4 minuten
Met Automatiseringen kun je je concentreren op het grotere geheel door kleinere taken voor je uit te laten voeren. Met het Wix Loyaliteitsprogramma kun je automatiseringen instellen die automatisch punten geven of automatisch reageren wanneer klanten genoeg punten hebben voor een beloning

Je kunt bijvoorbeeld automatisch loyaliteitspunten toekennen wanneer een klant een sessie boekt, of automatisch een badge toekennen aan een klant die genoeg punten verdient voor een beloning.

Loyaliteitspunten automatisch toekennen

Alle automatiseringen bestaan uit een trigger en een actie. Om automatisch loyaliteitspunten te geven, moet je het Wix Loyaliteitsprogramma instellen als de actie (een formulierinzending activeert bijvoorbeeld de actie van het toekennen van loyaliteitspunten).
Let op:
Het creëren van een automatisering om loyaliteitspunten te geven is hetzelfde als het creëren van een manier om punten te verdienen (zoals je deed toen je je loyaliteitsprogramma instelde). Als je een loyaliteitsautomatisering maakt, wordt deze toegevoegd aan je lijst met manieren om punten te verdienen op je dashboard en loyaliteitsprogrammapagina op je live website.

Om een automatisering in te stellen met het Wix Loyaliteitsprogramma als actie:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuwe.
    Let op: Om een voorgestelde automatisering te gebruiken, zoek en selecteer je de opties onder Populair. Je kunt de trigger en acties van een voorgestelde automatisering bewerken.
  4. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  5. Klik in het Trigger-gedeelte op de app waarop je je trigger wilt baseren.
  6. Selecteer de gewenste trigger uit de beschikbare opties.
    Let op: Deze opties zullen verschillen afhankelijk van de app die je in stap 1 hebt geselecteerd.
  7. Klik in het Actie-gedeelte op Geef loyaliteitspunten.
Een screenshot van 'Geef loyaliteitspunten' geselecteerd als de automatiseringsactie.
  1. Beschrijf een actie waarmee je punten kunt verdienen in het Laat klanten weten hoe ze punten kunnen verdienen-veld. Deze tekst wordt op je website weergegeven.
  2. (Indien relevant) Als je niveaus hebt toegevoegd aan je loyaliteitsprogramma, selecteer je de niveaus waarop je deze manier van punten verdienen wilt toepassen en het aantal punten dat een klant bij elk niveau zal verdienen.
  3. Klik op Timing om het uit te breiden.
  4. Klik op de Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdown om te selecteren wanneer de actie moet worden uitgevoerd:
    • Direct: De actie wordt uitgevoerd zodra de trigger optreedt.
    • Aangepaste tijd: De actie wordt uitgevoerd na de trigger, op een door jou ingesteld tijdstip. Klik op de pijltjes omhoog en omlaag om het aantal in te stellen en klik op de dropdown om te kiezen tussen dagen, uren en minuten.
  5. Klik op de Beperk het aantal tot-dropdown om de triggerfrequentie in te stellen:
    • Geen beperking (elke keer triggeren): Je actie zal elke keer plaatsvinden als deze door een bezoeker wordt getriggerd.
    • Eenmaal per contact: Je actie vindt slechts eenmaal per contact plaats.
    • Eenmaal per contact elke 24 uur: Je actie vindt slechts één keer per contact in een periode van 24 uur plaats.
  6. (Optioneel) Klik onderaan op + Voeg een actie toe om een automatisering met meerdere acties in te stellen.
  7. Klik op Activeren om je nieuwe automatisering op te slaan.
Automatisch loyaliteitspunten toekennen op verjaardagen van klanten
Om dit te doen, moet je eerst een contactsegment maken die contacten groepeert op geboortedatum. Vervolgens maak je een automatisering met behulp van de Segmenten-trigger, ingesteld om te triggeren wanneer een contact je verjaardagssegment binnenkomt. Selecteer Loyaliteitspunten geven als de actie van je automatisering.

Automatisch reageren op klanten die genoeg punten hebben voor beloningen

Alle automatiseringen bestaan uit een trigger en een actie. Als je automatisch een actie wilt activeren wanneer een klant genoeg punten heeft voor een beloning, moet je Loyaliteit instellen als trigger (bijvoorbeeld: een klant die 100 punten verdient triggert de actie van het toewijzen van een badge).
Let op:
Je loyaliteitsprogramma bevat standaard een automatisering die klanten een e-mail stuurt wanneer ze een beloning verdienen. Zorg ervoor dat je die automatisering activeert vanaf het E-mails-tabblad van je loyaliteitsprogramma als je het wilt gebruiken.

Om eenn automatisering met het Wix Loyaliteitsprogramma als trigger in te stellen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuwe.
    Let op: Om een voorgestelde automatisering te gebruiken, zoek en selecteer je de opties onder Populair. Je kunt de trigger en acties van een voorgestelde automatisering bewerken.
  4. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  5. Klik in het Trigger-gedeelte op Loyaliteit.
Een screenshot van loyaliteit geselecteerd als automatiseringstrigger.
  1. Selecteer de door jou gekozen actie in het Actie-gedeelte en stel deze in met behulp van de beschikbare opties.
  2. Klik op Timing om het uit te breiden.
  3. Klik op de Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdown om te selecteren wanneer de actie moet worden uitgevoerd:
    • Direct: De actie wordt uitgevoerd zodra de trigger optreedt.
    • Aangepaste tijd: De actie wordt uitgevoerd na de trigger, op een door jou ingesteld tijdstip. Klik op de pijltjes omhoog en omlaag om het aantal in te stellen en klik op de dropdown om te kiezen tussen dagen, uren en minuten.
  4. Klik op de Beperk het aantal tot-dropdown om de triggerfrequentie in te stellen:
    • Geen beperking (elke keer triggeren): Je actie zal elke keer plaatsvinden als deze door een bezoeker wordt getriggerd.
    • Eenmaal per contact: Je actie vindt slechts eenmaal per contact plaats.
    • Eenmaal per contact elke 24 uur: Je actie vindt slechts één keer per contact in een periode van 24 uur plaats.
  5. (Optioneel) Klik onderaan op + Voeg een actie toe om een automatisering met meerdere acties in te stellen.
  6. Klik op Activeren om je nieuwe automatisering op te slaan.