Wix Loyaliteitsprogramma: Een loyaliteitsprogramma beheren

Leestijd 8 minuten
Zodra je je loyaliteitsprogramma hebt gelanceerd, kun je het beheren vanaf het dashboard van je website. Wijzig hoe klanten loyaliteitspunten verdienen en creëer nieuwe beloningen met behulp van coupons. Je kunt handmatig punten geven aan klanten of automatiseringen maken die punten geven op basis van bepaalde acties op de website (zoals het doen van een aankoop).
In dit artikel lees je hoe je:

De gegevens van je loyaliteitsprogramma wijzigen

Werk de belangrijkste gegevens van je programma bij, waaronder de programmanaam, het puntenpictogram en hoe je de 'punten' van je programma noemt. Deze gegevens zijn zichtbaar voor alle bezoekers van de website die aan het programma willen deelnemen.

Om de gegevens van je loyaliteitsprogramma bij te werken:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik naast Programmadetails op Bewerken.
  4. Werk de programmanaam, puntennaam en puntenpictogram die op je website worden getoond bij.
  5. Klik op Opslaan.
Let op:
Als je het ontwerp bij wilt werken voor de loyaliteitspagina's op je website (de Loyaliteitspagina en de Mijn beloningen-pagina) selecteer je het relevante element in je Editor en klik je op Instellingen.

Bijwerken hoe klanten loyaliteitspunten verdienen

Loyaliteitspunten worden toegekend aan klanten die specifieke acties op je website voltooien. De manieren om punten te verdienen verschillen op basis van of je loyaliteitsprogramma voor Wix Stores, Bookings, Restaurants of Events is. Enkele voorbeelden van manieren om punten te verdienen zijn lid worden van de website, een product kopen, een bestelling plaatsen en meer.
Bewerk via je Loyaliteitsdashboard hoe klanten punten verdienen. Je kunt ook naar Wix Automations gaan en nieuwe manieren creëren om punten te verdienen. Als je klaar bent met het aanmaken van alle manieren waarop klanten punten kunnen verdienen, kun je de schakelaars naast elk van die manieren gebruiken om ze tijdelijk in of uit te schakelen.

Om bij te werken hoe klanten punten verdienen:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik op het Punten en beloningen-tabblad.
  4. Wijs onder Verdien punten de relevante manier om punten te verdienen aan en kies wat je wilt doen:
    • Wijzig de status: Gebruik de schakelaar om deze methode om punten te verdienen actief te maken of schakel hem uit als je niet wilt dat klanten op deze manier punten kunnen verdienen.
    • Wijzig hoe punten verdient kunnen worden: Klik op Bewerken om bij te werken hoe klanten punten verdienen. Afhankelijk van de automatisering zijn de bewerkingsmogelijkheden verschillend.
    • Verwijder een manier om punten te verdienen: Klik op het Meer acties-pictogramen klik op Verwijderen om een manier om punten te verdienen te verwijderen. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
  5. (Optioneel) Klik op Automatiseringen om een andere manier toe te voegen om punten te verdienen. Dit brengt je naar Wix Automations, waar je een aangepaste manier kunt creëren om punten te verdienen met Loyaliteit als trigger.

Beloningen bijwerken

Beloningen zijn kortingen die klanten krijgen als ze genoeg punten verdienen. Je kunt coupons aanbieden als beloning of, als je een restaurant hebt, korting geven op restaurantbestellingen. Bewerk de details van elke beloning, inclusief de coupon die het gebruikt, het aantal punten dat nodig is om het te verdienen, en de naam. Je kunt ook nieuwe beloningen aanmaken en bestaande beloningen actief of inactief maken.
Maak bijvoorbeeld een coupon voor 20% korting op een bestelling en stel de couponkosten in op 10 punten. Wanneer een klant 10 punten verdient, ontvangt deze een kortingscode van 20% voor de beloning die bij het afrekenen toegepast kan worden.
Let op:
Wijzigingen die je in je beloningen aanbrengt, zijn niet van toepassing op beloningen die al door je klanten zijn ingewisseld.

Om beloningen bij te werken:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik op het Punten en beloningen-tabblad.
  4. Wijs onder Beloningen de betreffende beloning aan en kies wat je wilt doen:
    • Wijzig de status: Klik op de schakelaar om de beloning beschikbaar of niet beschikbaar te maken voor klanten. Als de schakelaar is uitgeschakeld, kunnen klanten deze beloning niet verdienen, zelfs niet als ze het juiste aantal punten hebben.
    • Bewerk de beloning:
      1. Klik op Bewerken en werk de volgende velden bij:
        • Selecteer welke beloning je aan wilt bieden: Selecteer een kortingspercentage, kortingsbedrag of gratis verzending.
        • Naam beloning: Voer de naam van de beloning in die op je website zal worden vermeld.
        • Toepassen op: Kies of je deze coupon geldig wilt maken voor alle of specifieke aankopen, of een minimum subtotaal.
          Let op: Afhankelijk van je coupontype moet je mogelijk aanvullende couponvoorwaarden instellen.
        • Stel de korting in die je coupon biedt en/of de punten die het een klant kost:
          • Kortingspercentage: Voer je Korting en Prijs in punten in.
          • Kortigsbedrag: Voer je Korting en Prijs in punten in.
          • Gratis verzending: Voer de Prijs in punten in.
            Let op: Als je niveaus hebt toegevoegd, selecteer je in plaats daarvan de selectievakjes naast de niveaus waarvoor je deze beloning beschikbaar wilt maken. Voer naast elk geselecteerd niveau de Korting en/of Prijs in punten in .
      2. Klik op Opslaan.
    • Verwijder de beloning: Klik op het Meer acties-pictogramen klik op Verwijderen om een manier om punten te verdienen te verwijderen. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
  5. (Optioneel) Klik op + Nieuwe beloning om een nieuwe beloningscoupon aan je loyaliteitsprogramma toe te voegen.
Een screenshot van de weergave Beloningen.
Let op:
Je klanten kunnen zien hoeveel punten ze hebben verdiend en kunnen beloningscoupons inwisselen via hun Mijn beloningen-pagina op je website.

E-mailmeldingen over beloningen beheren

Kies om llanten automatisch een e-mail te laten ontvangen wanneer ze genoeg punten hebben om een beloning te verdienen. Bestaande leden van je loyaliteitsprogramma en mensen die genoeg punten hebben maar geen deel uitmaken van je programma ontvangen deze e-mail.
De e-mail wordt ingesteld via een automatisering die vooraf geïnstalleerd wordt wanneer je je loyaliteitsprogramma instelt. Je kunt deze e-mail beheren en deactiveren op je Loyaliteitsprogramma-dashboard.

Om e-mailmeldingen voor beloningen te beheren:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik op het E-mailautomatisering-tabblad.
  4. Klik op de schakelaar om te kiezen of je al dan niet wilt doorgaan met het verzenden van de voorgeïnstalleerde e-mailautomatisering:
    • Ingeschakeld (Actief): Een automatische e-mail wordt verzonden naar elke klant die genoeg loyaliteitspunten heeft om een beloning te verzilveren.
    • Uitgeschakeld (Inactief): De automatisering is uitgeschakeld en klanten ontvangen geen e-mail wanneer ze genoeg punten hebben om een beloning in te wisselen.
  5. Klik naast de geautomatiseerde e-mail op Bewerken om naar het Wix Automations-dashboard te gaan en de instellingen voor de e-mail waaronder de e-mailtemplate bij te werken.
    Let op: Aangezien dit een voorgeïnstalleerde automatisering is, is er een limiet voor het aantal wijzigingen dat je kunt aanbrengen. Als je meer wijzigingen wilt aanbrengen, kopieer je de automatisering eerst en bewerk je de nieuwe versie vervolgens.