Wix Editor: De pagina's van je website beheren

Leestijd 5 minuten
Beheer je pagina's om je website overzichtelijk en stijlvol te houden.
Je kunt pagina's toevoegen en verwijderen in de Editor, en acties uitvoeren zoals het instellen van overgangen en het wijzigen van de paginavolgorde.
In dit artikel lees je hoe je:
Tip:
Navigeer eenvoudig naar verschillende pagina's door op de bovenste balk van de Editor op het Pagina wisselen-paneel te klikken. Lees meer over het navigeren tussen pagina's

Nieuwe pagina's toevoegen

Bouw je website door nieuwe pagina's toe te voegen. Ze kunnen links in de Editor worden toegevoegd en worden automatisch toegevoegd aan het menu van je website.
Je kunt maximaal honderd statische pagina's aan je website toevoegen. Voeg een blanco pagina toe om helemaal opnieuw te beginnen, of gebruik een van onze professionele paginatemplates om een voorsprong te krijgen op het ontwerp. Deze templates zijn onderverdeeld in onderwerpen en bevatten alle elementen die je nodig hebt. Lees meer over het toevoegen van pagina's

Om een nieuwe pagina aan je website toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Klik onderaan het paneel op +Toevoegen.
  3. Doe een van de volgende dingen:
    • Een blanco pagina toevoegen: Klik linksboven op + Lege pagina.
    • Kies een template: Wijs het ontwerp aan dat je wilt gebruiken en klik op Pagina toevoegen.
  4. Voer de nieuwe paginanaam in het Pagina's-paneel in.
  5. Klik op Klaar.
Het Menu's en pagina's-paneel in de Wix Editor. De Pagina toevoegen-knop is gemarkeerd.
Wil je meer pagina's toevoegen?
De limiet van honderd pagina's geldt niet voor dynamische pagina's, zoals productpagina's, blogposts, en pagina's die zijn gekoppeld aan je CMS (Content Management System)
Belangrijk:
Hoewel je tot honderd statische pagina's aan je Wix-website kunt toevoegen, moet je er rekening mee houden dat het laden van websites met een groot aantal pagina's langer kan duren. Lees meer over het creëren van een website met meerdere pagina's

Pagina's verwijderen

Verwijder links in de Editor pagina's van je website die je eerder hebt gemaakt in het Pagina's-paneel. Lees meer over het verwijderen van een pagina van je website

Om een pagina van je website te verwijderen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en pagina's.
  2. Wijs de betreffende pagina aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verwijderen .
Wil je een pagina verbergen voor bezoekers?
Verberg pagina's in je websitemenu zonder de pagina te verwijderen. Lees hoe je pagina's kunt verbergen in je websitemenu
Het Meer acties-paneel van een pagina in de Editor. De Verwijder-optie.
Belangrijk:
Als een pagina is gekoppeld aan een Wix-app (bijv. Blog, Stores, enz.), wordt de app ook verwijderd door de pagina te verwijderen.

Pagina-instellingen aanpassen

Stel je pagina in om ervoor te zorgen dat deze alle relevante informatie en instellingen heeft. Er zijn verschillende tabbladen om te verkennen, zoals SEO en Toegang. Lees meer over je pagina-instellingen

Om je pagina-instellingen te wijzigen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en Pagina's.
  2. Wijs de betreffende pagina aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tabbladen om de pagina-instellingen aan te passen: Informatie, Indelingen, Toegang, Basis SEO, Social media en Geavanceerde SEO.
Let op:
De beschikbare instellingen die worden weergegeven, zijn afhankelijk van het type pagina dat je instelt.
De pagina-instellingen van een pagina in de Editor. Het Basis SEO-tabblad is geopend.

Websitepagina's opnieuw ordenen

Herschik de pagina's van je website om ze in de gewenste volgorde in het websitemenu weer te geven. Het is een goede manier om aandacht te vestigen op de belangrijkste of meest relevante pagina's op je website.

Om de volgorde van de pagina's te wijzigen:

1. Klik links in de Editor op Menu's en Pagina's.
  2. Klik links van de paginanaam op het Herschikken-pictogram.
  3. Sleep de pagina omhoog of omlaag in de lijst.
Het Menus en pagina's-paneel in de Editor. Een pagina wordt versleept naar een nieuwe locatie.

Paginaovergangen instellen

Paginaovergangen bepalen hoe je website van pagina naar pagina gaat. Je kunt je pagina's horizontaal of verticaal laten glijden, laten vervagen of laten verdwijnen als bezoekers naar de volgende pagina gaan. Dit kan een leuke en levendige navigatie-ervaring voor je bezoekers creëren.

Om een paginaovergang toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Websiteontwerp.
  2. Wijs Paginaovergangen aan en klik op Aanpassen.
  3. Selecteer een overgang voor je pagina's uit de volgende opties:
    • Horizontaal: Pagina glijdt langs een horizontale as.
    • Verticaal: Pagina glijdt langs een verticale as.
    • Overvloeien: Pagina vervaagt in beeld.
    • Uit en in: Pagina verdwijnt voordat er een nieuwe pagina voor in de plaats komt.
Het Websiteontwerp paneel. Er is geklikt op het Paginaovergangen-tabblad. De cursor wijst de optie 'Vervagen (uit en in)' aan.
Tip:
Klik op Geen in de overgangsopties om een pagina-overgang te verwijderen.
Wil je een websitepagina afdrukken?
Druk op Ctrl+P op je toetsenbord of neem een screenshot van de pagina en druk die af.