Wix Editor: De achtergrondkleur van je pagina wijzigen

Leestijd 2 minuten
De kleuren die je kiest voor de achtergrond van je website spelen een belangrijke rol in hoe bezoekers je site ervaren. Houd bij het ontwerpen van je site rekening met hoe kleuren met elkaar samengaan - sommige kleuren harmoniseren of contrasteren met elkaar.
Kies uit vooraf bepaalde kleurthema's of voeg je eigen aangepaste kleuren toe. Je kunt de achtergrondkleur per websitepagina wijzigen, of de door jou gekozen kleur met één klik op alle pagina's toepassen.
Een live Wix-website met een lichtpaarse pagina-achtergrond.

Om een achtergrondkleur te kiezen:

1. Ga naar de relevante pagina in je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Websiteontwerp.
  3. Wijs Pagina-achtergrond aan en klik op Aanpassen.
  4. Klik op Kleur.
  5. Selecteer een optie uit de themakleuren van je website of voeg een aangepaste kleur toe onder Mijn kleuren.
Tip:
Klik op Toepassen op andere pagina's onderaan het paneel om de achtergrond toe te voegen aan andere pagina's op je website.
Afbeelding met een kleur die wordt geselecteerd als pagina-achtergrond.
Wil je de achtergrondkleurkeuze van je pagina ongedaan maken?
Om een achtergrondkleur te verwijderen, verander je de kleur naar wit.