Wix Editor: Video-achtergronden gebruiken op je mobiele website

Leestijd 2 minuten
Maak je mobielvriendelijke website levendig en dynamisch met een video-achtergrond. Voeg een video-achtergrond toe aan je pagina's en schakel een video-achtergrond in voor verschillende elementen zoals stroken, kolommen, pop-ups en meer.
Tip:
Je mobiele achtergrond kan verschillen van je desktopachtergrond. Het veranderen van de een heeft geen invloed op de ander.
Lees in dit artikel meer over:

Een video-achtergrond aan een pagina toevoegen

Voeg een video toe aan de achtergrond van je mobiele pagina's. Je kunt gratis professionele video's van Wix gebruiken, een video van Shutterstock kopen of je eigen video uploaden.

Om een video-achtergrond toe te voegen aan een pagina op mobiel:

1. Klik op de relevante pagina in je mobiele Editor.
  2. Klik links in de mobiele Editor op Achtergrond.
  3. Klik op Video.
  4. Selecteer een video in de Media Manager.
  5. Klik op Achtergrond wijzigen.
  6. (Optioneel) Klik onderaan op Toepassen op andere pagina's om deze achtergrond toe te voegen aan andere pagina's van je mobiele website.

Video-achtergronden inschakelen op elementen

Standaard worden video-achtergronden van elementen niet afgespeeld op mobiele apparaten. Als je echter een video-achtergrond toevoegt aan de volgende elementen op desktop, kun je de instelling wijzigen zodat deze ook op mobiel kan worden afgespeeld:
  • Stroken
  • Kolommen
  • Aanwijsvakken
  • Pop-ups
  • Diavoorstellingen

Om video-achtergronden op mobiel af te spelen:

1. Open de mobiele Editor.
  2. Klik op het relevante element (een uit de bovenstaande lijst).
  3. Klik op het Achtergrond-pictogram.
  4. Klik op de Op mobiel afspelen-schakelaar:
    • Ingeschakeld: De video-achtergrond van het element wordt automatisch afgespeeld op mobiele apparaten.
    • Uitgeschakeld: Het eerste frame van de video wordt weergegeven.
Let op:
Als Databesparing is ingeschakeld in je Chrome-instellingen op je mobiele apparaat of als de energiebesparende modus is ingeschakeld op je iOS-apparaat, voorkomt het systeem of de browser dat video's automatisch worden afgespeeld.