Wix Editor: Aan de slag met de Wix Editor

Leestijd 5 minuten
De Wix Editor is het platform dat je gebruikt om je website te bouwen en te bewerken. Het zit boordevol functies om je te helpen een unieke, geavanceerde website te maken.
Er zijn verschillende manieren om je website aan te passen en op te bouwen, zoals het toevoegen en aanpassen van elementen, en het kiezen van een kleur en tekstthema.
Lees in dit artikel meer over:

De Wix Editor openen

Ga naar de Editor om aan de slag te gaan en een website te maken die perfect is voor jou en je behoeften.

Om de Editor openen:

1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Klik naast de naam van je website op Bewerken.
Een screenshot van een Wix-website-dashboard. De Website bewerken-knop is vergroot en gemarkeerd.

Elementen toevoegen en aanpassen

De Wix Editor bevat honderden aanpasbare elementen die je kunt gebruiken om je website te maken. Kies uit afbeeldingen, tekst, vormen, stroken en meer om je website te maken.
Klik links in de Editor op Elementen toevoegenom elementen toe te voegen.
Een GIF die toont hoe het Elementen toevoegen-paneel wordt aangeklikt en geopend in de Editor.
Zodra je elementen hebt toegevoegd, kun je ze aanpassen aan de look en feel van je website.
Selecteer een element en klik op de Instellingen, Ontwerp, Indeling of Animatie-pictogrammen om het aan te passen. Afhankelijk van het geselecteerde element, zie je verschillende aanpassingsopties.
Schermafbeelding van een element nadat het is aangeklikt in de Editor. De verschillende ontwerpopties zijn gemarkeerd.

Het ontwerp van je website aanpassen

Gebruik het Website ontwerp-paneel om het uiterlijk, het thema en het gedrag van je website aan te passen - allemaal vanaf één plek. Lees meer over het website-ontwerppaneel
Om aan de slag te gaan, klik je links in de Editor op Website ontwerp. Pas het aan met de volgende opties:
  • Kleur- en tekstthema: Selecteer en bewerk de kleuren en tekststijlen die op je website worden gebruikt.
  • Pagina-achtergrond: Selecteer een achtergrond voor de pagina van je website. Je kunt kiezen uit een kleur, afbeelding, of video.
  • Paginaovergangen: Kies hoe je pagina's overgaan wanneer bezoekers ertussen navigeren.
De Wix Editor. Het Website ontwerp-paneel is geopend en het pictogram is gemarkeerd.

Opslaan, bekijken en publiceren van je website

Rechtsboven in de Editor vind je de knoppen Opslaan, Voorbeeld en Publiceren.
  • Opslaan: Klik regelmatig op Opslaan zodat je niets van je werk kwijtraakt. Houd er rekening mee dat opgeslagen wijzigingen pas op je website worden weergegeven als je op Publiceren klikt.
  • Voorbeeld: Klik op Voorbeeld om te zien hoe je website er live uitziet.
  • Publiceren: Klik rechtsboven op Publiceren wanneer je klaar bent om je website live te laten gaan.
De Wix Editor De knoppen voor opslaan, voorbeeld en publiceren zijn gemarkeerd.