Wix Bookings: Producten en diensten verkopen met de Wix Owner-app

Leestijd 6 minuten
Je kunt nu kosten in rekening brengen voor producten en afspraakdiensten met de Wix Owner-app als je verkooppunt. Kies uit verschillende opties voor in rekening brengen van kosten, waaronder: contante betalingen, handmatige creditcardbetalingen, POS-apparaat en Tap-to-Pay (alleen in de VS).
Belangrijk:
  • We zijn bezig met het uitbrengen van deze functie, maar deze functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.
  • Je kunt geen lessen, cursussen of diensten verkopen die alleen kunnen worden betaald met een abonnement in een gemengde winkelwagen.
Een screenshot met het diensten-tabblad in de Wix Owner-app.
In dit artikel lees je meer over:

Het verkopen van producten en diensten met de Wix Owner-app als point of sale

Met een gemengde winkelwagen kun je je afsprakendiensten en je producten in één betaalproces verkopen. Hierdoor kun je upsells en een betere algehele service aan je klanten aanbieden.
Voordat je begint:
Je kunt geen lessen, cursussen of andere diensten verkopen die alleen betaald kunnen worden met een abonnement en de Wix Owner-app gebruiken als verkooppunt.

Om producten en diensten te verkopen met de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Word betaald op Point of Sale.
  4. Tik bovenaan op Diensten.
  5. Tik om de relevante diensten aan de winkelwagen toe te voegen.
  6. Tik om alle details van de afspraak in te voeren, inclusief de locatie, datum, tijd, duur en medewerker.
    Tip: Je kunt op tikken om een andere prijs voor de dienst in te voeren. Dit is ideaal voor het aanbieden van aangepaste of kortingsprijzen voor diensten als je klanten meerdere diensten tegelijk boeken. Je kunt desgewenst ook een korting toevoegen aan de hele bestelling (stap 15 hieronder).
  7. (Optioneel) Tik op het Informeer je klant via e-mail-selectievakje om een boekingsbevestiging via e-mail te verzenden.
  8. Tik bovenaan op Klant toevoegen en selecteer de relevante bestaande klant of tik op + Nieuw contact om een nieuwe aan te maken.
  9. Tik bovenaan op Producten.
  10. Tik om de relevante producten te selecteren die je aan de bestelling wilt toevoegen en zorg ervoor dat je de relevante opties voor hoeveelheid, maat en kleur toevoegt.
  11. Tik op Naar winkelwagen
  12. Tik op Naar winkelwagen wanneer alle producten en diensten in de winkelwagen zitten.
  13. Tik op + Klant toevoegen en tik vervolgens om een bestaand contact te selecteren of tik op + Nieuw contact voor nieuwe klanten.
  14. (Optioneel) Tik op Voeg een bedrag toe om extra kosten, fooien of aangepaste producten en diensten toe te voegen.
    1. Tik om het relevante aangepaste bedrag in te voeren.
    2. Tik om een notitie toe te voegen waarin wordt uitgelegd waar het aangepaste bedrag voor is.
    3. Tik op Toepassen.
  15. (Optioneel) Tik op Korting toevoegen
    1. Tik om een kortingspercentage van %] of een geldbedrag [$] te selecteren.
    2. Tik om het betreffende bedrag in te voeren.
      Tip: De nieuwe prijs wordt in realtime bijgewerkt, zodat je de details van de korting die je aanbiedt kunt bevestigen.
    3. Tik op Toepassen
  16. Tik op Betalen
  17. (Optioneel) Tik om het relevante fooibedrag te selecteren als je [fooien hebt ingeschakeld.
  18. Kies de relevante betaalmethode:

Fooien inschakelen bij het betalen

Laat je klanten je personeel belonen voor hun werk door fooien in te schakelen bij het betalen. Je kunt fooien vervolgens aan elke bestelling toevoegen via het betaalproces dat hierboven wordt beschreven.

Om fooien bij het betalen in te schakelen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Word betaald op Point of Sale.
  4. Tik rechtsboven op het Meer acties-pictogram.
  5. Tik op POS-instellingen.
  6. Tik op Fooi
  7. Tik om de Fooi ontvangen-schakelaar in te schakelen.
  8. Voer je drie vooraf ingestelde opties voor fooien in (bijvoorbeeld 10, 15 en 20 procent).
  9. (Optioneel) Schakel Sta een aangepast fooibedrag in in.
  10. Tik op Opslaan
Een screenshot die laat zien hoe je fooien inschakelt bij het afrekenen in de Wix Owner-app.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het gebruik van je Wix Owner-app om producten en diensten te verkopen.