Wix Blog: Het bijwerken van het oude Wix Blog naar het nieuwe Wix Blog

Leestijd 4 minuten
Belangrijk:
Het oude Wix Blog is met ingang van 1 december 2020 niet langer beschikbaar. We raden je dan ook aan je blog zo snel mogelijk bij te werken.
Lees meer over:

Veelgestelde vragen over updaten

Het is heel eenvoudig om de overstap te maken van het oude naar het nieuwe Wix Blog. Dat gaat heel snel.
Om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we een lijst met enkele vragen samengesteld, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Wat als ik zowel het oude als het nieuwe blog heb?

Als het zo is dat je een oud blog en een nieuw blog hebt, krijg je een pop-up bericht om je te laten weten dat een van je blogs niet langer actief is.

Aan de slag:

Zodra je op Aan de slag klikt, wordt je gevraagd wat je wilt doen met de pagina's en elementen uit je oude blog. Dat betreft onder meer de volgende zaken:
  • Blogpagina's: Blogpagina en postpagina
  • Blogelementen: Categoriemenu, archief, lijst met posts, aangepaste feed en tag cloud.

Kies een optie:

Let op:
Welke optie je ook kiest, je moet nog steeds alle posts, categorieën, vind-ik-leuks, reacties en tags van je oude blog verplaatsen.
Je hebt de volgende keuzes:
  • Behoud ze en update ze naar de nieuwste versies.
  • Verwijder ze van je site.
Bewaar ze en update ze naar de nieuwste versies.
Als je de gegevens van je oude Blog feed en postpagina en ook je blog-elementen wilt behouden, kies dan deze optie. Alles wordt geüpdatet naar de nieuwste versie.
Let op:
We adviseren je de instellingen en ontwerpen na het migreren te controleren.
Verwijder ze van je site.
Als je alleen je blog feed, postpagina en blog-elementen van het nieuwe blog wilt behouden, kies dan deze optie.

Hoe je het nieuwe Wix Blog kunt updaten

1. Klik op Update je blog aan de linkerkant van je Editor.
  2. Klik Nu updaten. (Dit duurt wellicht een paar minuten.)
  3. Om de veranderingen live te zien, publiceer je je site.
  4. (Optioneel) Pas de lettertypen, kleuren, lay-out, enz., van het nieuwe Wix Blog aan. Leer hoe

Je zou nu alleen het nieuwe blog op je live site moeten hebben. Als je aan de slag wilt met het personaliseren ervan: