Automatische belastingberekening instellen

Leestijd 9 minuten
Belangrijk:
Deze belastingoplossing is momenteel beschikbaar voor Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurants Orders (nieuw). Gebruik je een andere app? Klik op een optie hieronder:
Vereenvoudig de belastinginning door Avalara het harde werk voor je te laten doen. Wix werkt met externe software, Avalara, om geautomatiseerde belasting aan te bieden.
Belangrijk:
  • Avalara kan geen belasting berekenen in Brazilië, India en een paar andere locaties (zie de lijst in de veelgestelde vragen hieronder).
  • Je bent te allen tijde als enige verantwoordelijk om te bevestigen dat je belastingberekening in overeenstemming is met alle toepasselijke wet- en regelgeving. We raden je aan om advies in te winnen bij een professional om je te helpen aan je belastingverplichtingen te voldoen.

Stap 1 | Koppel aan Avalara

Ga aan de slag door je website aan Avalara te koppelen. Houd er rekening mee dat je hetzelfde Avalara-account niet aan meerdere websites kunt koppelen.
Voordat je begint:
  • Als je eerder belasting hebt ingesteld in een verkopersaccount (bijvoorbeeld PayPal), verwijder je de instelling.
  • Zorg ervoor dat je website een Business Unlimited of Business VIP-premiumpakket hebt.
  1. Ga naar je Btw-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Automatiseer je belasting.
  3. Vink het selectievakje Avalara-servicevoorwaarden aan en klik op Doorgaan.
  4. Voer je gegevens in om je Avalara-account in te stellen.
    Let op: Voer het exacte adres van je hoofdvestiging in.
  5. Klik op Account maken (dit kan even duren).

Stap 2 | Voeg belastinglocaties toe

Nu je de koppeling hebt ingesteld, moet je de locatie of locaties toevoegen waar je belasting moet koppelen. Lees meer over het bepalen waar je belasting moet innen.

Om belastinglocaties toe te voegen:

1. Ga naar je Btw-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Land toevoegen.
  3. Selecteer een land in de Land-dropdown.
  4. (Optioneel) Klik op de Belasting afzonderlijk instellen voor elke regio-schakelaar.
    Let op:
    • Laat de schakelaar uitgeschakeld om dezelfde belastingtarieven voor het hele land te innen.
    • De schakelaar wordt niet weergegeven voor de VS, Canada en landen zonder afzonderlijke regio's.
  5. Selecteer indien relevant een of meer staten/provincies, enzovoort in de dropdown.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. (Optioneel) Herhaal stap 2-6 om extra belastinglocaties toe te voegen.

Stap 3 | Stel in hoe belasting wordt weergegeven in je webshop

Bepaal of je artikelen inclusief belasting in je webshop wilt weergeven of bij het afrekenen. Lees meer over het instellen of belasting is inbegrepen in de productprijs.

Om in te stellen hoe belasting wordt weergegeven in je webshop:

1. Ga naar je Btw-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een optie:
    • De belasting moet toegevoegd worden bij het afrekenen: Als het belastingtarief bijvoorbeeld 10% is en een klant koopt een product van € 100,–, wordt er € 110,– in rekening gebracht bij het afrekenen.
    • De belasting is al inbegrepen in de prijs van mijn items: Als het belastingtarief bijvoorbeeld 10% is en een klant koopt een product van € 100,–, wordt € 100,– in rekening gebracht bij het afrekenen.

Stap 4 | (Optioneel) Maak en beheer btw-groepen

Maak een aangepaste belastinggroep voor items die niet worden belast tegen het standaardtarief. Als kinderzitjes in de auto bijvoorbeeld zijn vrijgesteld van belasting in een van je belastinglocaties, kun je een btw-groep daarvoor maken en al je relevante producten aan de groep toevoegen.
Na het instellen zorgt Avalara ervoor dat je het juiste belastingtarief voor deze groep items in al je belastinglocaties verzamelt.

Stap 5 | Voeg back-uptarieven toe

In zeldzame gevallen is het niet mogelijk om tijdens het betalen verbinding te maken met Avalara. Om te voorkomen dat verkopen tegen 0% worden belast, kun je back-uptarieven invoeren. Deze tarieven worden alleen toegepast in gevallen waarin Avalara tijdelijk geen tarief kan geven.

Om back-uptarieven toe te voegen:

1. Ga naar je Btw-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een locatie.
  3. Voer een tarief in voor een van de volgende belastinggroepen:
    • Producten: Dit moet het standaard belastingtarief voor deze locatie zijn.
    • Diensten: Deze optie verschijnt alleen als je Wix Bookings gebruikt.
    • Menu-items: Deze optie verschijnt alleen als je Wix Restaurants Orders (nieuw) gebruikt.
    • Servicekosten restaurant: Deze optie verschijnt alleen als je Wix Restaurants Orders (nieuw) gebruikt.
    • Verzending en bezorging: Voer een back-uptarief in als winkel- of restaurantverzending op deze locatie wordt belast.
    • Cadeaubonnen: Dit verschijnt alleen als je Wix-cadeaubonnen gebruikt. Voer een tarief in als cadeaubonnen op deze locatie worden belast.
    • Aangepaste groepen: Als je aangepaste productgroepen hebt gemaakt, worden deze hier weergegeven. Je kunt een back-uptarief invoeren voor elke groep die je hebt gemaakt.
  4. Als je meer dan 1 locatie hebt, herhaal je stap 2 en 3 voor elke locatie.

Stap 6 | Voltooi het instellen in Avalara

Er zijn een aantal redenen waarom je mogelijk nog een paar stappen moet nemen in Avalara om je bedrijf op te zetten. In de VS zijn er bijvoorbeeld een aantal 'home rule states' waarvoor Avalara extra informatie nodig heeft. Vink elk van de onderstaande opties aan om te zien of een van deze relevant is voor jouw bedrijf.

Om het instellen te voltooien:

1. Selecteer een optie om verbinding te maken met Avalara:
    • Als je al eerder bij Avalara bent ingelogd:
      1. Klik hier en log in op je account.
    • Als dit je eerste login is:
      1. Klik op deze link om je Avalara-wachtwoord in te stellen.
      2. Voer het e-mailadres in dat je hebt gebruikt om je aan te melden bij Avalara.
      3. Klik op Request reset.
      4. Klik op de link in de e-mail die je ontvangt.
      5. Maak een nieuw wachtwoord aan.
      6. Klik op Save.
  2. Kies wat je wilt doen:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het innen van belasting met Avalara.