Pagina's verwijderen die ten onrechte in de zoekresultaten van Google verschijnen

Leestijd 2 minuten
Zoekmachines zoals Google crawlen en indexeren de meeste pagina's op je live Wix-website. Je kunt voorkomen dat zoekmachines bepaalde pagina's op je website crawlen als je niet wilt dat ze in de zoekresultaten verschijnen.
Als een pagina nog steeds in de zoekresultaten verschijnt nadat je dit hebt gedaan, kun je een verzoek naar Google sturen om de pagina te verwijderen.
Lees in dit artikel meer over:

Pagina's op je website die zoekmachines niet indexeren

Wix voorkomt automatisch dat zoekmachines sommige pagina's op je website crawlen door een 'noindex' robots-metatag toe te voegen
Een noindex robots-metatag toevoegen aan een pagina in je Editor
De 'noindex' robots-metatag vertelt zoekmachines zoals Google om deze pagina over te slaan bij het indexeren van je website. Je kunt de 'noindex'-tag van een pagina zien door de broncode van de pagina te bekijken.
De paginatypen waaraan Wix een 'noindex'-tag toevoegt, zijn:
De pagina's die met een wachtwoord beveiligd zijn worden ook niet gecrawld door zoekmachines omdat ze geen toegang hebben tot de inhoud van de pagina's.

Voorkomen dat zoekmachines een pagina indexeren

Als je niet wilt dat een specifieke pagina in zoekresultaten verschijnt, kun je voorkomen dat zoekmachines deze indexeren door een 'noindex' robots-metatag toe te voegen aan de pagina.
Je kunt ook voorkomen dat Google je pagina indexeert door deze met een wachtwoord te beveiligen
Belangrijk:
Het verbergen van een pagina op het menu van je website verhindert niet dat zoekmachines een pagina indexeren. Een pagina die verborgen is in je menu, kan nog steeds in de zoekresultaten verschijnen.

Pagina's uit de zoekresultaten van Google verwijderen

Als je al hebt voorkomen dat zoekmachines je pagina indexeren, kan deze soms nog steeds in zoekresultaten verschijnen. Google heeft bijvoorbeeld je website gecrawld voordat je verhinderde dat de pagina werd geïndexeerd.
Je kunt een verzoek naar Google sturen om de URL te verwijderen met behulp van hun URL-verwijderingstool
Belangrijk:
Om de URL-verwijderingstool te gebruiken, moet je je website verifiëren met Google Search Console. Je kunt Wix dit voor je laten doen met behulp van de Wix SEO-checklist of je kunt je website handmatig verifiëren

Om een URL te verwijderen:

1. Ga naar Google Search Console.
  2. Klik op Verwijderingen
  3. Klik op Nieuw verzoek
  4. Selecteer URL in cachegeheugen wissen.
  5. Voer de URL van je pagina in.
  6. Klik op Volgende.
Belangrijk:
  • Nadat je het verzoek hebt verzonden, moet je Google vragen de pagina opnieuw te crawlen door indexering ervoor aan te vragen.
  • Het kan even duren voordat Google je pagina uit de zoekresultaten verwijdert.