Een website verifiëren met Google Search Console

Leestijd 5 minuten
Door de eigendom van je domein bij zoekmachines te verifiëren, kun je je aanwezigheid in zoekresultaten verbeteren. Je kunt je website verifiëren met Google Search Console door een metatag aan je Wix-website toe te voegen.
Belangrijk:
  • Om Google Search Console te koppelen, moet je een Premiumpakket en een domein dat aan je website is gekoppeld hebben. Dit kan een domein zijn dat gekocht is bij Wix of een domein dat is gekocht van een andere domeinhost.
  • Wanneer je je website handmatig verifieert bij Google, hoef je je website niet te koppelen in je SEO-checklist. Als de stap is gemarkeerd als niet voltooid in je checklist, kun je deze negeren.

Stap 1 | Haal je metatag op bij Google Search Console

Eerst moet je een metatag voor je website ophalen bij je Google Search Console-account.

Om je metatag te krijgen:

1. Ga naar Google Search Console.
  2. Klik op Nu starten.
  3. Selecteer URL-voorvoegsel als propertytype en voer je volledige URL in (bijvoorbeeld https://www.mijnprofessionelewebsite.com):
  1. Klik op Doorgaan
  2. Klik naast HTML-tag op het uitvouw-pictogram.
  3. Kopieer de metatag-code.
  1. Laat Google Search Console open staan.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je de volledige website-URL verifieert, inclusief de https://www. Bijvoorbeeld https://www.mijnprofessionelewebsite.com.

Stap 2 | Voeg de metatag toe aan je Wix-website

Vervolgens moet je de metatag van Google Search Console toevoegen aan je Wix-website met behulp van de websiteverificatie-tool.

Om je metatag toe te voegen:

1. Ga in een nieuw tabblad naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar Websiteverificatie onder Tools en instellingen.
  3. Klik op Google Search Console om deze uit te vouwen.
  4. Voer de metatag in.
  5. Klik op Opslaan.

Stap 3 | Voltooi de websiteverificatie op Google Search Console

De laatste stap is om Google Search Console te gebruiken om de metatag te verifiëren die je aan je website hebt toegevoegd.

Om je website te verifiëren:

1. Ga terug naar Google Search Console.
  2. Klik op Verifiëren.

Problemen met verificatie van Google Search Console oplossen

Als je problemen ondervindt bij het verifiëren van je website met Google Search Console, probeer dan de onderstaande stappen:

Nog steeds niet gelukt?

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op en geef ons de onderstaande informatie.