Wix Blog: Tags beheren

Leestijd 6 minuten
Tags zijn subsets van categorieën en zijn ideaal voor het organiseren van je blogposts. Zie ze als zoekwoorden die worden gebruikt om je lezers te helpen je blogposts te filteren.
Elke tag die aan je post is toegewezen, helpt om de onderwerpen van je post te verfijnen en je bezoekers een idee te geven van waar de post over gaat.
Een screenshot met een voorbeeld van tags op een website.
In dit artikel lees je hoe je:

Tags maken

Vanuit Tags op je dashboard kun je je tags maken en beheren. De tags verschijnen op je Post-pagina onder elke blogpost.
Let op:
  • Elke tag heeft een limiet van 50 tekens en je kunt maximaal 30 tags per post hebben.
  • Tags moeten worden gescheiden met komma's.

Om tags te maken:

1. Ga naar Tags op het dashboard van je website.
  2. Klik op Tag aanmaken
  3. Voer je Tagnaam en URL-slug in de daarvoor bestemde velden in.
    Let op: Het slug-veld wordt automatisch ingevuld op basis van wat je toevoegt in het tagnaam-veld.
  4. (Optioneel) Klik op SEO-instellingen bewerken
  5. (Optioneel) Voer je SEO-gegevens in.
  6. Klik op Opslaan
  7. Klik op het tabblad Posts.
  8. Wijs een post aan en klik op Bewerken.
  9. Klik in de zijbalk links op Tags
  10. Voeg de tag toe die je hebt gemaakt.
  11. Wanneer je klaar bent, klik je op Publiceren.
Een screenshot met de optie om een tag aan een blogpost toe te voegen.

Een tagcloud-element aan je website toevoegen

Je kunt ook een tagcloud-element aan je website toevoegen. Alle tags die je hebt gemaakt en die aan ten minste één gepubliceerde post zijn gekoppeld, worden weergegeven in de tagcloud.
Let op:
Een tagcloud kan maximaal 500 tags weergeven.

Om een tagcloud-element aan je website toe te voegen:

1. Navigeer naar de pagina in je Editor waaraan je het tagcloud-element wilt toevoegen.
  2. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Blog.
  4. Klik op Tagcloud.
  5. Sleep een tagcloud-element naar je pagina.
Een screenshot die laat zien hoe je een tagcloud toevoegt in je Editor.

Tagcloud-instellingen aanpassen

Nadat je je tagcloud aan je website hebt toegevoegd, kun je kiezen wat er in het element zelf wordt weergegeven en ook de indeling en het ontwerp aanpassen aan je behoeften.

Om je tagcloud-instellingen aan te passen:

1. Klik in je Editor op de tagcloud.
  2. Klik op Instellingen
  3. Kies wat je aan wilt passen:

De tag-instellingen van je Post-pagina aanpassen

Nadat je een aantal tags hebt gemaakt, kun je ook aanpassen hoe ze eruit zien op je Post-pagina. Je kunt kiezen hoe de tekst in je tags wordt weergegeven, van uitlijning tot lettertype en kleur, enzovoort.
Let op:
Om tags op je blogposts te laten verschijnen, moet je ervoor zorgen dat tags zijn ingeschakeld in de weergave-instellingen van je Post-pagina. Zodra je hebt ingeschakeld dat ze kunnen worden weergegeven, kun je het ontwerp aanpassen in Instellingen.

Om de tag-instellingen van je Post-pagina aan te passen:

1. Ga naar je Post-pagina en klik op een post.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Weergave-tabblad
  4. Schakel het Tags-selectievakje in.
Een screenshot met het selectievakje voor weergavetags.
  1. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  2. Klik op Tags.
  3. Pas het volgende aan:
    • Label tonen: Klik op de Label tonen-schakelaar om het taglabel weer te geven of te verbergen.
    • Indeling: Kies uit een knopindeling of een tekstindeling.
    • Uitlijning tag: Kies ervoor om de tekst in je tag links, in het midden of rechts uit te lijnen.
    • Verticale afstand: Stel de hoeveelheid verticale ruimte tussen elke tag in.
    • Horizontale afstand: Stel de hoeveelheid horizontale ruimte tussen elke tag in.
    • Verticale opvulling: Stel de hoeveelheid verticale ruimte rond je tagtekst in.
    • Horizontale opvulling: Stel de hoeveelheid horizontale ruimte rond je tagtekst in.
    • Stijl en kleur lettertypen: Klik op het Uitvouwen-pictogramom een lettertype te selecteren en klik op het kleurvak om een letterkleur te selecteren.
    • Achtergrondkleur: Klik op het kleurvak om een achtergrondkleur te kiezen en het kleurniveau in te stellen.
    • Dekking en kleur rand: Klik op het kleurvak om de randkleur te kiezen en het niveau van de dekking in te stellen.
    • Dikte rand: Stel de dikte van de rand in.
    • Radius Hoeken: Stel de hoekradius in.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.