De broncode van je pagina bekijken zoals zoekmachines dat doen

Leestijd 3 minuten
Wix-websites gebruiken Server Side Rendering (SSR) om de HTML-code van je pagina's om te zetten in de versie die je bezoekers in hun browser zien.
SSR kan het voor zoekmachines ook gemakkelijker maken om alle inhoud op je pagina's op te halen wanneer ze deze crawlen en indexeren. Dit omvat nuttige SEO-inhoud zoals metatags die in de broncode van je pagina staan, maar niet zichtbaar zijn op de weergegeven pagina.
Je kunt de broncode van je pagina bekijken zoals zoekmachines deze bekijken door de user-agent in de instellingen van je browser te wijzigen. De user-agent helpt te identificeren welke browser je gebruikt. Wanneer je een webcrawler-bot selecteert, zoals Googlebot als je user-agent, kun je de exacte inhoud bekijken die de bot crawlt.
In dit artikel lees je meer over:

De broncode van je pagina bekijken in Google Chrome

Je kunt de ontwikkelaarstools van Google Chrome gebruiken om de broncode van je pagina te bekijken zoals zoekmachines dat doen.

Om te bekijken met Google Chrome:

1. Open de betreffende pagina van je website in Google Chrome.
  2. Open de broncodeweergave van de pagina:
    • Windows: Klik met de rechtermuisknop op de pagina en selecteer Paginabron bekijken (of Bron bekijken).Je kunt ook op Ctrl + U op je toetsenbord drukken.
    • Mac: Druk op Cmd + Option + U op je toetsenbord.
  3. Open de ontwikkelaarstools:
    • Windows: Druk op de F12-toets op je toetsenbord.
    • Mac: Druk op Cmd + Option + I op je toetsenbord.
  4. Klik rechtsboven op het DevTools aanpassen en beheren-pictogram
  5. Wijs Meer tools aan en selecteer Netwerkomstandigheden
Meer hulpprogramma's selecteren in de hulpprogramma's voor ontwikkelaars van Google Chrome
  1. Deselecteer onder User-agent Browserstandaard gebruiken
  2. Selecteer Googlebot in de dropdown.
Googlebot selecteren als user-agent in Google Chrome
  1. Vernieuw de pagina.

De broncode van je pagina bekijken in Safari

Je kunt het Ontwikkel-tabblad in Safari gebruiken om de code van je pagina te bekijken zoals zoekmachines dat doen.

Om te bekijken met Safari:

1. Klik in het bovenste menu op Safari.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Geavanceerd.
  4. Schakel Toon Ontwikkel-menu in.
Een screenshot van het instellingenpaneel in Safari
Zodra je het selectievakje inschakelt, verschijnt Ontwikkel in het bovenste menu.
A screenshot of a top menu with Develop selected.
  1. Open de betreffende pagina van je website in Safari.
  2. Klik bovenaan op Ontwikkel
  3. Wijs User-agent aan.
  4. Selecteer onderaan Ander.
  5. Vervang de tekst in het veld door het volgende: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html) Safari/537.36
  6. Klik op OK om te bevestigen.