Live websitefout: Fout 404 (niet gevonden)

Leestijd 2 minuten
Als je een 'error 404 niet gevonden'-bericht krijgt wanneer je naar je live website probeert te gaan, betekent dit dat de pagina niet bestaat op de server op de URL die je hebt ingevoerd. Deze foutmelding is een HTTP-standaard responscode die meestal optreedt wanneer op een verouderde link wordt geklikt die leidt naar een URL waar vroeger een pagina bestond.

Om een 404-foutmelding op te lossen, kun je het volgende proberen:

1. Laad de pagina opnieuw door te drukken op Ctrl + F5 (of Cmd + R op een Mac).
  2. Controleer of de URL die je probeert te openen correct is, voer deze vervolgens opnieuw in je adresbalk in en druk op Enter.
  3. Als je een andere pagina dan de homepage probeert te openen, ga je naar de homepage-URL (bijvoorbeeld www.mijnprofessionelewebsite.com), en vervolgens via een andere link naar de pagina.
  4. Gebruik een andere ondersteunde browser. Als de fout zich slechts in één browser voordoet, wis dan de cache van je browser
Let op:
Als je een 404-fout kreeg voor een dynamische pagina, moet je om de fout op te lossen je verzamelingen synchroniseren.

Veel voorkomende redenen voor het ontvangen van een 404-fout zijn onder andere:

• Je hebt je website nog niet gepubliceerd Klik hier om te lezen hoe.
  • Je hebt de verkeerde domeinnaam ingevoerd in de adresbalk van je browser.
  • Het buiten Wix gekochtte domein is niet goed gekoppeld. Klik hier om dit probleem op te lossen.
  • Je hebt geklikt op een link uit zoekmachineresultaten die is gecached van een eerder gekoppelde website. Lees meer over oude URL's die in de zoekresultaten verschijnen
  • De pagina bestaat niet meer (hij werd verwijderd of de pagina-URL werd gewijzigd). Als je je pagina-URL hebt gewijzigd nadat je de URL's van je website hebt bijgewerkt, klik dan hier voor meer informatie over hoe je dit kunt oplossen.