Verwijderde websites, oude URL's of bestanden uit zoekresultaten verwijderen

Leestijd 2 minuten
Zoekmachines crawlen en indexeren de inhoud van elke pagina die je publiceert, met uitzondering van pagina's waarvan je hebt voorkomen dat zoekmachines deze indexeren, en pagina's die met een wachtwoord zijn beveiligd.
Net zoals het zoekmachines tijd kost om een nieuwe website te crawlen en indexeren, kost het ook tijd voordat ze herkennen dat een website of oude URL's zijn gewijzigd of niet langer beschikbaar zijn. Dit kan gebeuren als je een pagina, afbeelding of bestand van je website hebt verwijderd, of als je de URL hebt bewerkt van een van je pagina's.
Het proces voor het verwijderen van pagina's en bestanden uit zoekresultaten en hoe lang het duurt, hangt volledig af van de individuele zoekmachines. Dit geldt ook voor afbeeldingen die worden weergegeven in de zoekresultaten van Google Images.

Het verwijderingsproces versnellen

Als je je website hebt geverifieerd bij Google of Bing, kun je een verzoek indienen om de verwijdering van pagina's die je niet in hun zoekresultaten wilt hebben te versnellen.
Lees hoe je handmatig verwijderingen kunt aanvragen met:
Als je je website niet hebt geverifieerd bij Google en Bing, moet je wachten tot zij de pagina's hebben verwijderd.
Als je een nieuwe website hebt gemaakt en de URL's van de oude website nog steeds in de zoekresultaten verschijnen, moet je je sitemap indienen bij Google en andere relevante zoekmachines. Dit kan helpen om zowel de indexering van je nieuwe website als de verwijdering van oude website-URL's uit zoekresultaten te versnellen.
Let op:
Als je onlangs je website hebt geüpgraded en je eigen domein hebt gekoppeld, leidt Wix al het verkeer naar je gratis Wix-URL automatisch door naar je nieuwe domein. Wanneer zoekmachines je website crawlen, detecteren ze je nieuw gekoppelde domein en verwijderen ze de gratis Wix-URL uit de zoekresultaten. Lees meer over het bijwerken van de gratis Wix-URL in zoekresultaten