Websiteleden: Een ledengedeelte toevoegen en instellen

Leestijd 5 minuten
Dit artikel verwijst naar de vorige versie van de ledengedeelte-app. Als je de nieuwe versie gebruikt, klik dan hier. Klik hier om te controleren welke versie je gebruikt
Voeg een ledengedeelte toe zodat bezoekers hun eigen account op je website kunnen aanmaken. Zodra leden zich aanmelden, krijgen ze toegang tot exclusieve pagina's en diensten. Deze tool werkt samen met zowel de zakelijke apps (zoals Wix Stores, Wix Bookings) als sociale apps (zoals Wix Forum, Wix Blog) die je gebruikt.
Gebruik je andere apps van Wix?
Wanneer je bepaalde apps toevoegt (zoals Wix Stores, Wix Bookings, of Wix Blog) wordt automatisch ook een ledengedeelte toegevoegd. In dat geval kun je stap 1 van dit artikel overslaan.

Stap 1 | Voeg de Ledengedeelte-app toe

Om aan de slag te gaan, open je het Toevoegen-paneel in je Editor en voeg je de Ledengedeelte-app toe. Dit installeert een aantal elementen en pagina's automatisch, maar je zult ze naar behoefte personaliseren in de volgende stappen.

Stap 2 | Stel de De Mijn account-pagina in

Zodra de Editor klaar is met het installeren van de app, kun je zien dat de Mijn account-pagina is toegevoegd aan je website. Deze pagina is opgenomen in elk ledengedeelte. Hiermee kan elk van je leden toegang krijgen tot hun eigen persoonlijke gegevens en de informatie die publiekelijk verschijnt voor andere leden bijwerken.

Om de Mijn account-pagina in te stellen:

1. Ga in je Editor naar de Mijn account-pagina.
  2. Klik op de pagina op het Mijn account-element.
  3. Pas de pagina naar wens aan:
    • Instellingen: Wijzig de teksten die op deze pagina verschijnen, en ook de indeling en het ontwerp.
    • Velden beheren: Wijzig de informatie die je van leden verzamelt. Je kunt nieuwe velden toevoegen, bestaande velden bewerken en beslissen welke velden openbaar zijn voor andere leden.
Een screenshot van het instellingenpaneel van de Mijn account-pagina die wordt geopend en aangepast.

Stap 3 | Stel de profielkaart voor leden in

Scrol op de Mijn account-pagina omhoog naar de profielkaart voor leden om het uiterlijk ervan aan te passen. Dit element is de koptekst van je ledengedeelte en wordt op elke pagina weergegeven.

Om de ledenprofielkaart in te stellen:

1. Klik in de Editor op de ledenprofielkaart.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Pas de ledenprofielkaart naar wens aan:
    • Indeling: Kies een indeling voor de hele pagina – volle breedte of kaarten – en pas deze aan.
    • Ontwerp: Kies een kleur en een omslagafbeelding om deze kaart te versieren.
    • Als je een Profiel-pagina hebt, kun je kiezen of je het aantal mensen dat zij volgen en degenen die hen volgen al dan niet wilt tonen.
    • Badges: Als je badges hebt gemaakt, kun je de manier waarop ze op deze kaart verschijnen ontwerpen.
Een screenshot van de instellingen van de ledenprofielkaart.

Stap 4 | Stel het ledenmenu in

Een ander element dat op elke pagina van je ledengedeelte verschijnt is het menu, waarmee leden gemakkelijk tussen pagina's kunnen navigeren. Je kunt kiezen welke pagina's in dit menu verschijnen en de indeling en het ontwerp ervan bepalen. Je kunt kiezen welke pagina's in dit menu verschijnen en de indeling en het ontwerp ervan bepalen.

Om het ledenmenu in te stellen:

1. Klik in je Editor op het ledenmenu.
  2. Pas het menu aan door een van de volgende handelingen uit te voeren:
    • Ledenpagina's toevoegen of verwijderen: Klik op Menu beheren om ledenpagina's toe te voegen of te verwijderen, hun volgorde te wijzigen of een submenu toe te voegen om je menu overzichtelijk en minimaal te houden.
    • Pas de indeling van het menu aan: Klik op het Indeling-pictogramom de uitlijning, grootte, of richting van de menu-items en meer te wijzigen.
    • Ontwerp het menu: Klik op het Ontwerp-pictogramom het uiterlijk van dit menu aan te passen door de voorinstelling, kleuren, lettertype en andere instellingen te kiezen.
Een screenshot van het klikken op 'Menu beheren' in het ledenmenu.

(Optioneel) Stap 5 | Pas je ledengedeelte verder aan

Er zijn verder nog een hoop dingen die je kunt doen om je ledengedeelte verder te laten groeien: