CMS: Over de structuur van je verzameling

Leestijd 3 minuten
In het CMS bepaalt de inhoudsstructuur (ook bekend als het 'schema') welke velden zich in elk van je verzamelingen bevinden en hun type. Wanneer je een dataset aan je pagina toevoegt, bevat deze alleen de velden die in de structuur van je verzameling staan. In sommige gevallen kunnen je verzamelingen velden bevatten die geen deel uitmaken van de structuur.

Wanneer je een nieuw veld in een verzameling maakt, wordt het veld toegevoegd aan de structuur en weergegeven in je live verzamelingen.

Als je de optionele Sandbox-verzameling hebt ingeschakeld, is het synchroniseren van een verzameling alleen nodig om de inhoud van de verzameling te synchroniseren. De structuur is hetzelfde voor zowel de Sandbox- als de Live-verzameling.

Lees meer over de Sandbox.
Belangrijk:
De structuur is niet iets dat je kunt zien. Het is iets dat het systeem gebruikt om de verschillende functies te laten weten wat voor soort gegevens zich in je verzamelingen bevinden en welke opties voor jou beschikbaar moeten zijn.

Gebruik van structuren

Structuur wordt gebruikt wanneer je je verzamelingen koppelt aan pagina-elementen en bij het maken van URL's voor je dynamische pagina's. Omdat de dataset alleen velden bevat die deel uitmaken van de structuur, kun je alleen pagina-elementen koppelen aan velden die deel uitmaken van de structuur. Ook kun je alleen velden uit de structuur gebruiken bij het samenstellen van een URL voor een dynamische pagina.
De structuur wordt niet gebruikt om te bevestigen dat de inhoud die aan de verzameling is toegevoegd van het juiste type is. Het bevestigt ook niet of de inhoud tot een bestaand veld behoort. Je kunt aan elk veld gegevens van elk type toevoegen.

Niet-structuurvelden

Niet-structuurvelden zijn velden die in je verzameling worden weergegeven, maar die feitelijk geen deel uitmaken van de verzameling.

Dit kan gebeuren als je teruggaat naar een eerdere versie van je website. Bij het herstellen van een eerdere versie van een website wordt de vorige structuur hersteld, maar de gegevens blijven hetzelfde. Je kunt dus gegevens in je verzameling hebben zonder de structuur voor die gegevens.
In verzamelingen worden deze velden weergegeven met een waarschuwingspictogram om aan te geven dat het veld nog niet is gedefinieerd.

Niet-structuurvelden aan de structuur toevoegen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de verzameling.
  3. Klik op de naam van het veld.
  4. Selecteer een Type voor je veld en klik op Opslaan.
Let op:
Het veld-ID wordt automatisch gedefinieerd wanneer je een niet-structuurveld maakt en kan niet worden gewijzigd.

Structuurversies

Wanneer je een oudere versie van je website herstelt, wordt de structuur hersteld naar de staat van de oudere versie. De gegevens worden echter niet teruggezet in je verzameling. Dit geldt ook als je de optionele Sandbox-verzameling hebt ingeschakeld.

404 Foutcodes en verzamelingen

Een 404-fout treedt op wanneer een bezoeker naar een pagina navigeert die niet kan worden gevonden. Dit kan zijn omdat de Sandbox-verzameling niet is gesynchroniseerd met de live inhoud.

Als gevolg hiervan bestaan de items die op de dynamische pagina moeten worden weergegeven, niet in de live verzameling. Om dit probleem op te lossen, synchroniseer je de Sandbox-inhoud met de live inhoud.
Let op:
Lees meer over de Sandbox.