Wix Studio: Een Branded App voor je klanten maken

Leestijd 5 minuten
Maak een volledig Branded Mobiele App voor je klanten die hún klanten kunnen downloaden uit de App Store en Google Play. Je hebt volledige controle over de app: begin met het ontwerpen van het thema en het logo en bouw vervolgens de functies en inhoud van de app uit. Dien de app vervolgens in bij Apple en Google. Zodra de app live is, kan deze worden gedownload voor klanten en hun klanten.
Je kunt ervoor kiezen om een app te maken voor een bestaande klantwebsite of om een zelfstandige app te maken die niet aan een website is gekoppeld.

Een Branded App maken voor een bestaande klantenwebsite

Elke website kan zijn eigen Branded App hebben. Wanneer je een Branded App voor een website bouwt, kun je de branding en het thema van de website matchen. Alle Wix-apps die aan de website zijn gekoppeld (bijvoorbeeld Wix Stores, Wix Bookings) worden automatisch gesynchroniseerd met de Branded App.

Om een Branded App te maken voor een bestaande klantenwebsite:

1. Ga naar Branded Mobiele Apps in je Studio-werkruimte.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Selecteer een website voor de Branded App en klik op Doorgaan. Dit brengt je van je Studio-werkruimte naar het dashboard van de relevante website.
Let op:
Je ziet stap 2 en 3 alleen als dit de eerste keer is dat je een Branded App bouwt. Als je eerder een app hebt gebouwd, ga je rechtstreeks naar het Branded Mobiele Apps-dashboard. Klik rechtsboven op de Nieuwe Branded App maken-dropdown en selecteer vervolgens Voor bestaande website maken om een website te kiezen.
A screenshot of the create a new branded app dropdown with create from website selected.
  1. Je bevindt je nu op het Mobiele app-tabblad van het websitedashboard van je klant. Voeg op het Je eigen mobiele app-tabblad de naam van de Branded App toe en kies een pictogram. Klik vervolgens op Volgende.
  2. Selecteer een themakleur voor de app. Je kunt dit later altijd wijzigen. Klik vervolgens op Volgende.
  3. Kies een navigatie-indeling voor de app. Klik vervolgens op Volgende.
  4. (Optioneel) Scan de QR-code om te zien hoe de app op mobiele apparaten wordt weergegeven. Klik vervolgens op Doorgaan met instellen.
  5. Begin nu met het bewerken van de functies en inhoud van de app. Klik op Mobiele app bewerken om de webeditor te openen. Lees hoe je de functies en inhoud van de app kunt bewerken
Een screenshot van het Branded App-tabblad met 'Mobiele app bewerken' geselecteerd.
  1. Zodra je klaar bent met het bewerken van de inhoud van je app, zijn de volgende stappen:
    1. Het kopen van een Branded App-pakket voor deze website.
    2. Een Apple Developer- en Google Developer-account koppelen.
    3. De app bij de App Store en Google Play indienen

Een Branded App maken zonder een gekoppelde website

Je kunt ook een volledig Branded Mobiele App maken zonder deze aan een bestaande website te koppelen. Een personal trainer kan bijvoorbeeld een Branded App hebben waar klanten trainingen kunnen boeken en contact kunnen opnemen met de trainer. Het bedrijf heeft echter mogelijk geen volledige website nodig.

Om een zelfstandige Branded App te maken:

1. Ga naar Branded Mobiele Apps in je Studio-werkruimte.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Klik linksonder in de websitekiezer op Nieuwe Branded App maken.
Let op:
Je ziet stap 2 en 3 alleen als dit de eerste keer is dat je een Branded App bouwt. Als je eerder een app hebt gebouwd, ga je rechtstreeks naar het Branded Mobiele Apps-dashboard. Klik op de Nieuwe Branded App maken-dropdown en selecteer Zonder website maken om een nieuwe app te bouwen.
A screenshot of the create a new branded app dropdown with create from scratch selected.
  1. Kies het type Branded App dat je wilt maken (bijvoorbeeld webshop, fitnesstrainer) en klik op Opslaan en doorgaan.
  2. Kies de naam en het pictogram van de app, de merkkleur en het navigatietype.
Een screenshot van een Branded App-configuratie van Wix Studio wanneer de optie vanaf nul te beginnen is geselecteerd.
  1. (Optioneel) Scan de QR-code om te zien hoe de app eruitziet op een mobiel apparaat.
  2. Klik op Doorgaan naar dashboard om de Branded App vanuit het dashboard in te stellen. Dit dashboard is een 'mobile-first' dashboard waar je alles in de app kunt beheren. Lees meer over het maken van een mobiele app zonder website
  3. Klik rechtsboven in het dashboard op Mobiele app bewerken om de functies en inhoud van de app aan te passen
  4. Voltooi de lijst met taken op het dashboard van de app om verder te gaan met het instellen, waaronder:
    1. Het kopen van een Branded App-pakket.
    2. Een Apple Developer- en Google Developer-account koppelen.
    3. De app bij de App Store en Google Play indienen
Tip:
Als je besluit dat je uiteindelijk een website voor de app wilt maken, klik je rechtsboven in je dashboard op Website ontwerpen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over Branded App by Wix.