Branded App by Wix: Een app ter goedkeuring indienen

Leestijd 4 minuten
Zodra je Apple en Google ontwikkelaarsaccounts zijn geregistreerd en je je winkelvermeldingsgegevens hebt toegevoegd, is de laatste stap het indienen van je app ter goedkeuring. Wanneer je de app indient, gaat deze eerst naar Wix voor een interne review. Zodra Wix je app heeft goedgekeurd, sturen we deze naar Apple en Google voor hun beoordeling.

Lees meer over:

Het indienen van je branded-app

Dien je app in via het Overzicht Branded App-tabblad. Zorg ervoor dat alle andere installatiestappen zijn voltooid voordat je de app indient.
Belangrijk:
Alle branding en het ontwerp van je app moeten worden afgerond voordat je deze indient. Als je achteraf wijzigingen aanbrengt, moet je je app mogelijk opnieuw indienen.

Om je branded-app in te dienen:

1. Ga naar je Branded App-dashboard in je Wix-account.
  2. Klik links op Overzicht Branded App.
  3. Klik op de drop-down naast Download je app live met Apple en Google. De laatste stap, 'Dien je app in', zou het enige item moeten zijn zonder een vinkje.
    Let op: Als je niet op Verzenden kunt klikken, betekent dit dat je niet alle installatiestappen hebt voltooid.
  4. Klik op Verzenden om je app ter goedkeuring in te dienen bij Wix. Nadat je de app hebt ingediend, kun je geen wijzigingen aanbrengen totdat het beoordelingsproces is voltooid.
  1. Klik in het pop-upvenster op Verzenden om te bevestigen.

De indieningsstatus bekijken

Je kunt je indieningsstatus volgen op het Overzicht Branded App-tabblad van je Branded App-dashboard. De labels onder de App Store en Google Play Store geven de voortgang weer. Wanneer je app beschikbaar is, verandert de status van Wordt beoordeeld naar Goedgekeurd. Zodra de app is goedgekeurd, kun je het versienummer zien en op In store bekijken klikken om deze in de betreffende winkel te bekijken.

De app opnieuw indienen als deze is afgewezen

Als je app is afgewezen door de App Store van Apple of de Google Play Store, verschijnt er een rood Actie nodig-label onder de betreffende app store. Volg de stappen om opnieuw ter goedkeuring in te dienen. Afhankelijk van de reden waarom je app is afgewezen, zie je verschillende stappen om het probleem op te lossen.

Om je app opnieuw in te dienen:

1. Klik op de eerste Probleem oplossen-drop-down onder Stappen om je app opnieuw in te dienen.
  2. Volg de instructies om het eerste probleem op te lossen. Nadat je de instructie hebt gevolgd, klik je op Markeren als gereed.
  3. Herhaal stap 1-2 voor elk vermeld probleem.
  1. Als een van de stappen 'Opmerkingen van de app-recensent' heet, betekent dit dat Wix opmerkingen heeft ontvangen van de store die je app heeft afgewezen. Klik op de drop-down om de opmerkingen te bekijken en schrijf je antwoord in het tekstvak. Zodra je klaar bent klik je op Markeren als gereed.
  2. Zodra alle stappen om je app opnieuw in te dienen zijn voltooid, klik je onderaan op Verzenden. De nieuwe versie van de app wordt opnieuw ter beoordeling ingediend.
  3. Klik in het pop-upvenster op Verzenden om te bevestigen.
De wijzigingen worden ter beoordeling verzonden. Je kunt de status volgen op het Overzicht Branded App-tabblad.

Veelgestelde vragen over het indienen van je app