Wix Stores: Pre-orders voor producten toestaan

Leestijd 5 minuten
Laat klanten pre-orders doen voor verwachte, nieuwe producten of uitverkochte artikelen, zodat je geen potentiële verkoop misloopt.
Klanten klikken op de Pre-order-knop om een product te kopen, net als bij elk ander webshopartikel. Zodra het product op voorraad is, kun je de bestelling uitvoeren.
In dit artikel lees je meer over:

Pre-orders voor een product inschakelen

Je kunt tijdens het maken of bewerken van een product pre-orders inschakelen. Hiermee wordt de Pre-order-knop weergegeven wanneer het product of een van de varianten niet op voorraad is.
Je kunt bijvoorbeeld een nieuw product maken met 50 artikelen op voorraad en pre-orders inschakelen. Zolang het product op voorraad is, kunnen klanten het kopen. Als het product niet op voorraad is, verandert de 'In winkelwagen'-knop naar 'Pre-order'.
Let op:
  • Pre-order is momenteel niet beschikbaar via de opzichzelfstaande Toevoegen aan winkelwagen-knop.
  • Wanneer klanten een product vooraf bestellen, betalen zij het volledige bedrag vooraf. Het is niet mogelijk om een gedeeltelijke betaling te innen bij het afrekenen.

Om pre-orders in te schakelen:

1. Ga naar Producten op het dashboard van je website.
  2. Maak een nieuw fysiek product of bewerk een bestaand product.
  3. Scrol omlaag naar het Pre-order-gedeelte.
  4. Klik op de Pre-order-knop om deze in te schakelen.
  1. Voer een kort pre-order-bericht in.
    Tip: Het is aanbevolen een bericht toe te voegen over wanneer het product beschikbaar zou moeten zijn (bijvoorbeeld 'Klaar voor verzending medio mei'.) De notitie verschijnt boven de Pre-order-knop.
  1. (Optioneel) Beperk het aantal mogelijke pre-orders:
    1. Klik op Beperken tot.
    2. Voer het maximum aantal pre-orders in dat je kunt accepteren.
Pre-orders beperken:
  • Stel een limiet in als je denkt dat je meer pre-orders krijgt dan je aankunt.
  • Om een limiet te kunnen instellen, moet je specifieke voorraadaantallen bijhouden
  • Als het product varianten heeft, wordt de pre-order-limiet per variant geplaatst. Dit betekent dat als je pre-orders beperkt tot 10, en je product is er in 2 kleuren en 2 maten, elk van de 4 varianten beperkt is tot 10 stuks.

Pre-orders leveren en de voorraad beheren

Als klanten een pre-order voor je product doen, wordt je voorraad (als je specifieke hoeveelheden bijhoudt) negatief. Dit negatieve getal geeft aan hoeveel pre-orders je hebt voor het product.
Wanneer je nieuwe voorraad krijgt en de voorraadniveaus bijwerkt, moet je rekening houden met de producten die vooraf zijn besteld.
Als je bijvoorbeeld 12 pre-orders hebt, is je voorraadniveau -12. Als je 50 eenheden binnenkrijgt, moet je je voorraadniveau bijwerken naar 38 (50 - 12 = 38), in plaats van het bij te werken naar 50.

Om een pre-order te leveren en de voorraad te beheren:

1. Werk de voorraad bij met de pre-orders:
    1. Ga naar Producten op het dashboard van je website.
    2. Selecteer het relevante product.
    3. Scrol omlaag naar het Voorraad en verzending-gedeelte.
    4. Bereken hoeveel voorraad je moet toevoegen (aantal nieuwe eenheden min het aantal pre-orders).
    5. Werk het voorraadniveau bij.
  2. Pre-orders leveren:
    1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
    2. Filter je bestellingen om bestellingen te vinden die het product van de pre-order bevatten:
      1. Klik op Filteren.
      2. Selecteer in het Producten-filter het relevante product.
      3. Klik op Klaar.
    3. Lever de bestelling uit zoals je dat bij elke andere bestelling zou doen.
Tip:
In het Bestellingen-tabblad wordt bij bestellingen met pre-orders een aanduiding onder de productnaam en de SKU weergegeven.