Wix Stores: Een traceringsnummer toevoegen aan een webshopbestelling

Leestijd 4 minuten
Traceringsnummers helpen jou en je klanten de voortgang van pakketten te volgen terwijl ze hun weg naar hun bestemming vinden.
Klanten kunnen het traceringsnummer van een bestelling vinden in de e-mail met de verzendbevestiging en op hun Mijn bestellingen-pagina. Je kunt ze vinden op het Bestellingen-tabblad op het Wix-dashboard.

Lees hoe je:

Voeg één traceringsnummer toe aan een bestelling

Of je nu een enkel product naar je klant verzendt, of meerdere producten samen in hetzelfde pakket, je wilt één traceringsnummer aan de bestelling toevoegen.

Om een enkel traceringsnummer aan een bestelling toe te voegen:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende bestelling.
  3. Klik op Traceringsnummer toevoegen.
  4. Voer het traceringsnummer in.
  5. Klik op de Transporteur-drop-down lijst en selecteer een optie:
    • Selecteer een bestaande transporteur.
    • Scroll naar beneden en klik op Transporteur toevoegen om een nieuwe transporteur toe te voegen.
  6. (Optioneel) Schakel het Bevestiging versturen-selectievakje in om een e-mail naar je klant te sturen met de mededeling dat het artikel is verzonden. Het traceringsnummer verschijnt in de e-mail. Lees meer over bevestigings-e-mails.
  7. Klik op Toepassen.

Voeg meerdere traceringsnummers toe aan dezelfde bestelling

Soms koopt een klant meer dan één product en kies je ervoor om producten afzonderlijk te verzenden. Wanneer dit gebeurt, kun je meer dan één traceringsnummer aan dezelfde bestelling toevoegen.

Om meerdere traceringsnummers aan een bestelling toe te voegen:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende bestelling.
  3. Klik op Traceringsnummer toevoegen.
  1. Schakel het selectievakje Toepassen op alle zelf-verwerkte items in deze bestelling uit.
    Let op: Nadat je het selectievakje hebt uitgeschakeld, zie je de producten in deze volgorde afzonderlijk vermeld.
  2. Selecteer de relevante product(en).
  3. Voer het traceringsnummer in.
  4. Klik op de drop-down lijst om je Transporteur te selecteren.
    Tip:
    Scroll naar beneden en klik op Transporteur toevoegen om een nieuwe transporteur toe te voegen.
  5. (Optioneel) Schakel het Bevestiging versturen-selectievakje in om een e-mail naar je klant te sturen met de mededeling dat het artikel is verzonden. Het traceringsnummer verschijnt in de e-mail.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Wanneer je andere producten in deze bestelling verzendt, volg je de bovenstaande stappen om een extra traceringsnummer toe te voegen.
Tip:
Als een klant twee of meer van hetzelfde artikel koopt, kun je ze ook afzonderlijk verzenden en elk pakket een ander traceringsnummer geven. Selecteer simpelweg het aantal items dat je wilt verzenden.

Traceringsnummers beheren die door derden zijn toegevoegd

Als je externe leveranciers gebruikt (bijv. Modalyst) of als verzending wordt afgehandeld via een verzendapp (bijv. Shippo) dan zullen die derde partijen de traceringsnummers voor je bijwerken.
Voor gemengde bestellingen (wanneer een deel van de producten door jou wordt afgehandeld en een deel door derden wordt afgehandeld) kun je een traceringsnummer toevoegen wanneer je je eigen artikelen verzendt. Volg gewoon de bovenstaande instructies om traceringsnummers aan een bestelling toe te voegen.
Tips: