Wix Stores: De basisgegevens van je website instellen

Leestijd 2 minuten
Zorg er bij het opzetten van je webshop voor dat je algemene website-instellingen correct zijn ingevoerd. Sommige van deze instellingen worden gebruikt in je webshop.

Website-instellingen

• Websitenaam: Verschijnt in je dashboard, de Mijn sites-pagina en in zoekresultaten.
  • Website-adres (URL) en domein: Bewerk je gratis URL of vraag een aangepast domein aan (aanbevolen voor eCommerce).
  • Favicon: Een favicon is het symbool dat op browsertabbladen verschijnt. Nadat je een domein hebt gekoppeld, kun je een aangepast favicon van 16 x 16 pixels uploaden.

• Standaardafbeelding voor social media: Upload de afbeelding die verschijnt wanneer je website wordt gedeeld op sociale media.
  • Facebook-gebruikersnaam: Voer je Facebook-gebruikersnaam in.
  • Websitegeschiedenis: Toegang tot eerdere versies van je website.

Bedrijfsgegevens

Profiel:

• Naam: Vul je bedrijfsnaam in. Het verschijnt in zoekresultaten, facturen, chat en meer.
  • Logo: Als je een logo uploadt, wordt deze bovenaan je afrekenpagina weergegeven in plaats van je websitenaam. De aanbevolen beeldverhouding voor logo's is 1:1.
  • Categorie: Voer de categorie en subcategorie in die je bedrijf het beste omschrijven.
  • Korte beschrijving: Deze beschrijving wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines.

Locatie en contactgegevens:

• Adres: Vul je bedrijfsadres in.
  • Adresbeschrijving: Voer informatie in om bezoekers te helpen je te vinden (bijv. Ingang is aan de achterkant)
  • Contactgegevens: Voer het e-mailadres in waar meldingen naar gestuurd worden als je een verkoop doet. Je kunt optioneel een telefoonnummer of faxnummer toevoegen.
    Tip: Je kunt ook naar winkelbeleid gaan om een 'Contact'-link toe te voegen die in de voettekst van je betaalpagina verschijnt.

Domeinen

Hier kun je een nieuw domein kopen of een domein koppelen dat je al bezit. Lees meer

Taal en locatie

• Hoofdtaal website: Dit is de taal van je webshop.
    Tip: Als je taal niet beschikbaar is, kun je deze aanvragen.
  • Accounttaal: Selecteer de taal van je Wix-account, dashboard en Editor.
  • Websiteregio: Dit bepaalt hoe datums, cijfers en meer worden weergegeven. Het bepaalt ook of je imperiale of metrische maten gebruikt.
  • Websitevaluta: Dit is de valuta die wordt gebruikt om je producten te verkopen.
    Tip: Je kunt een valutacalculator gebruiken om prijzen in andere valuta's weer te geven. Lees hoe

Rollen en machtigingen

Als er andere mensen voor je werken, kun je hen toestemming geven om toegang te krijgen tot bepaalde websitegegevens. Lees meer