Wix Stores: Creditcards van klanten opslaan en in rekening brengen

Leestijd 4 minuten
Door de creditcardgegevens van klanten in ons bestand te hebben, kun je een betaling innen zonder dat de klant aanwezig hoeft te zijn. Hoewel transacties met opgeslagen kaarten het in bepaalde omstandigheden gemakkelijker kunnen maken om transacties af te ronden, moet je niet vergeten om deze betaalmethode correct te gebruiken om te voorkomen dat je klanten onverwachts kosten in rekening brengt.
Er zijn twee manieren om de creditcards of betaalpassen van een klant op te slaan. Een daarvan is om klanten die optie te laten selecteren tijdens het betalen. De andere is om de kaart van een klant op te slaan terwijl je handmatig creditcardgegevens invoert, wat alleen mag gebeuren met toestemming van de klant. Nadat een kaart is opgeslagen, kun je deze gebruiken om betalingen voor toekomstige bestellingen te innen, zolang je de toestemming van je klant hebt om dit te doen.
Lees in dit item meer over:

Kaarten opslaan bij het betalen

Je kunt een selectievakje toevoegen aan de betaalpagina waarmee klanten je bedrijf hun kaart kunnen laten opslaan zodat je bedrijf deze kaart in de toekomst in rekening kan brengen.
Screenshot van betaalgedeelte van de betaalpagina, met het selectievakje om het bedrijf toe te staan de kaart op te slaan

Om het selectievakje weer te geven om een kaart op te slaan:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op eCommerce.
  3. Scrol omlaag naar Sla de kaarten van klanten op in het bestand.
  4. Klik op Geef klanten de mogelijkheid hun kaarten op te slaan bij het afrekenen om dit in te schakelen.

Kaarten opslaan bij het handmatig invoeren van kaartgegevens

Je kunt de creditcard- of betaalpasgegevens van een klant handmatig invoeren om de betaling voor een bestelling te voltooien. Terwijl je dit doet, kun je optioneel de kaart van een klant veilig opslaan in een bestand, zodat je deze voor toekomstige bestellingen kunt gebruiken, zolang je hun toestemming hebt om dat te doen.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je dit item leest om te weten te komen hoe je kaarten op een verantwoorde manier kunt opslaan.
Screenshot van het venster waarin je handmatig kaartgegevens invoert met selectievakje

Om de kaartgegevens van een klant handmatig op te slaan:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de betreffende bestelling.
  3. Klik op de In rekening brengen-dropdown en selecteer Kaart handmatig laden.
  4. Voer de kaartgegevens in.
  5. Schakel het Deze kaart opslaan in het bestand van de klant-selectievakje in.
  6. Klik op In rekening brengen.
  7. Stuur je klant een machtigingsformulier en bewaar het ondertekende formulier.
    Belangrijk: We raden je ten zeerste aan het formulier binnen 24 uur te verzenden. Lees meer over best practices voor het opslaan van kaartgegevens.

Een geregistreerde kaart in rekening brengen

Nadat een kaart in ons bestand is opgeslagen, kun je deze gebruiken om de betaling voor toekomstige bestellingen te voltooien, zolang je de toestemming van je klant hebt om dit te doen.
Belangrijk:
Je klant moet op de hoogte worden gebracht van de transactie en zoveel mogelijk details krijgen. Dit is een vereiste van kaartsystemen zoals Visa en Mastercard. Bovendien bouwt duidelijke communicatie vertrouwen op en helpt het de klant om de betaling te herkennen. Als ze de betaling niet herkennen, kunnen ze mogelijk een terugvordering initiëren.

Om betalingen te accepteren met een geregistreerde kaart:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de betreffende bestelling.
  3. Klik op de In rekening brengen-dropdown en selecteer Kaart handmatig laden.
  4. Selecteer een geautoriseerde opgeslagen kaart
Screenshot van het 'In rekening brengen met creditcard'-venster
  1. Klik op In rekening brengen.