Wix Portfolio: Wix Portfolio toevoegen en instellen

Leestijd 4 minuten
Met Wix Portfolio kun je je werk laten zien aan huidige en potentiële cliënten. Of je nu een fotograaf, UX-designer, kunstenaar of architect bent: Wix Portfolio biedt je alle ruimte om jouw werk tentoon te stellen.

Voeg de Wix Portfolio-app toe vanuit de Wix Appmarkt en begin met het maken van projecten met zoveel foto's en video's als je wilt. Creëer collecties om bezoekers te helpen met het vinden van projecten die relevant voor ze zijn
Een screenshot van een Projectpagina van een portfolio op het dashboard van een website.

Stap 1 | Voeg de Wix Portfolio-app toe aan je website

Ga naar de Appmarkt in je Editor om de Wix Portfolio-app te vinden en voeg deze toe aan je website. Zodra deze is geïnstalleerd, kun je projecten en collecties toevoegen vanuit de Editor of het dashboard van je website.

Om de Wix Portfolio-app toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  2. Typ 'Wix Portfolio' in de zoekbalk.
  3. Selecteer Wix Portfolio in het dropdownmenu.
  4. Klik op Toevoegen aan website
Een screenshot van het toevoegen van Wix Portfolio aan een website vanuit de Appmarkt.

Stap 2 | Creëer projecten

Creëer je eerste project door een titel, beschrijving, algemene informatie, media en meer toe te voegen. Je kunt zoveel projecten maken als je wilt. Na deze stap laten we je zien hoe je collecties voor je projecten kunt maken.

Om een project te creëren:

1. Klik op het Portfoliopagina-element in je Editor.
  2. Selecteer Projecten beheren.
Een screenshot van het selecteren van 'Projecten beheren' in het Portfoliopagina-element.
  1. Klik rechtsboven op + Nieuw project.
  2. Voer een titel voor je project in het Titel-gedeelte in en klik op Doorgaan.
  3. Voer een beschrijving voor je project in het Beschrijving-gedeelte in en klik op Doorgaan
  4. Voeg Soort project, Datum of Locatie toe in het Basisgegevens-gedeelte en klik op Volgende
  5. Voeg media toe aan je project door te uploaden vanaf je computer of te importeren vanuit de Media Manager. Lees meer over het toevoegen van media aan je projecten
  6. Klik op Klaar
  7. Klik op Project beheren om meer details van je project te bewerken. Zie "Projecten bewerken" voor meer informatie.
Tip:
Je kunt portfolioprojecten ook toevoegen en beheren vanuit het dashboard van je website. Lees meer over het beheren van portfolioprojecten

Stap 3 | Creëer collecties

Creëer collecties als je vergelijkbare projecten wilt groeperen in je portfolio. Je hoofdportfoliopagina toont je collecties als je meer dan één zichtbare collectie hebt. Als je slechts één zichtbare collectie hebt, toont de hoofdportfoliopagina al je projecten.

Om een collectie te creëren:

1. Ga naar Wix Portfolio op het dashboard van je website.
  2. Klik op Collecties beheren.
  3. Klik rechtsboven op + Nieuwe collectie.
  4. Voer onder Collectie info een naam en beschrijving in voor je collectie.
  5. Voeg projecten toe aan de collectie:
    1. Klik op Projecten beheren.
    2. Selecteer de projecten die je wilt toevoegen.
    3. Klik op Doorgaan
  6. (Optioneel) Klik op de Collectie verbergen-schakelaar om deze collectie van je portfolio te verbergen totdat je klaar bent om hem weer te geven.
  7. Klik onder Omslagafbeelding op het Toevoegen-pictogramom de afbeelding die bij de collectie wordt weergegeven toe te voegen. Klik op het Focuspunt-pictogramom aan te passen waar het beeld wordt gecentreerd.
  8. (Optioneel) Bewerk de Project-slug om het laatste deel van de URL van de collectie te wijzigen.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Herhaal deze stappen om meer collecties aan je portfolio toe te voegen.
Een screenshot met de informatiepagina over collecties waar je de titel, beschrijving, basisgegevens kunt bijwerken en media kunt toevoegen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het toevoegen en instellen van je Wix Portfolio.