Wix Portfolio: Media aan projecten toevoegen

Leestijd 5 minuten
Laat afbeeldingen en video's naast elkaar zien in je portfolioprojecten. Upload je eigen media, voeg inhoud toe vanuit je Media Manager en synchroniseer je integratie-apps.

In dit artikel lees je meer over:
Voordat je begint:

Media importeren vanuit de Media Manager

Importeer media die je in je Media Manager hebt opgeslagen naar je portfolioprojecten. Dit omvat zowel afbeeldingen als video's.
Let op:
Als je je project hebt gekoppeld aan een app-integratie (Instagram, Google Photos, DeviantArt, Dribbble), zie je geen optie om media toe te voegen vanuit de Media Manager. Breng in plaats daarvan wijzigingen aan in de relevante app om ze met je portfolio te synchroniseren. Lees meer over het synchroniseren van media uit portfolio-integraties

Om media vanuit je Media Manager naar je projecten te importeren:

1. Ga naar Portfolio op het dashboard van je website.
  2. Wijs het betreffende project aan en klik op Bewerken.
  3. Klik onder Projectmedia op Media beherenLet op: Klik op Importeren uit Wix Media Manager als dit het eerste media-item is dat je toevoegt.
Een screenshot met de knop Media beheren om meer afbeeldingen en foto's aan je projecten toe te voegen.
  1. Klik rechtsboven op Importeren.
  2. Selecteer de media die je aan je project wilt toevoegen. Je kunt zowel afbeeldingen als video's toevoegen.
    Tip: Als je nog geen media hebt geüpload naar je Media Manager, klik dan rechtsboven op + Uploaden om media vanaf je computer te uploaden.
  3. Klik rechtsonder op Toevoegen aan project.
  4. (Optioneel) Klik op Instellen als omslagfoto om dit de omslagfoto van het project te maken.
  5. (Optioneel) Klik op het Focuspunt-pictogramom het focuspunt van de afbeelding te kiezen.
  6. Werk de naam van de afbeelding rechts bij in het Titel-veld.
  7. Voer meer informatie over de afbeelding toe in het Beschrijving-veld. Dit kan ook helpen de SEO en toegankelijkheid van je website te verbeteren.
  8. Voer een korte beschrijving van je afbeelding in het Alt-tekst-veld in. Dit kan helpen de SEO en toegankelijkheid van je website te verbeteren.
  9. (Optioneel) Klik op Link toevoegen als je de afbeelding in de uitgebreide modus aan een andere URL wilt koppelen.
  10. Klik rechtsonder op Klaar.
  11. Klik rechtsboven op Opslaan en sluiten.

Eigen media uploaden

Je hebt ook de mogelijkheid om foto's en video's die op je computer of sociale netwerken zijn opgeslagen naar je projecten te uploaden. Je kunt media uploaden van sociale netwerken zoals je Google Drive, Facebook, Vimeo, Flickr en meer.

Om je eigen media te uploaden:

1. Ga naar Portfolio op het dashboard van je website.
  2. Wijs het relevante project aan en klik op Bewerken.
  3. Klik onder Projectmedia op Media beheren
  4. Selecteer waar je media van wilt toevoegen:
Een screenshot met de creatieve en sociale apps die beschikbaar zijn om media naar je projecten te uploaden.

Video's per URL embedden

Embed je video's van platforms zoals YouTube of Vimeo rechtstreeks in je portfolio door de video-URL in te plakken.

Om je video's te embedden:

1. Ga naar Portfolio op het dashboard van je website.
  2. Wijs het relevante project aan en klik op Bewerken.
  3. Klik onder Projectmedia bij de relevante integratie op Bewerken
  4. Klik rechtsboven op + Media toevoegen
  5. Selecteer Video embedden in de dropdown.
Een screenshot met de optie Video insluiten in het Media Manager-gedeelte van het portfolioproject.
  1. Plak de URL van je video van YouTube of Vimeo.
    Let op: Zorg ervoor dat je video is ingesteld op Openbaar of Verborgen. Privévideo's zijn niet zichtbaar.
  2. Klik op Video toevoegen.
  3. Klik rechtsonder op Klaar.
  4. Klik rechtsboven op Opslaan en sluiten.

Media synchroniseren vanuit portfolio-integraties

Synchroniseer media met je projecten die zijn gemaakt op Instagram, Google Foto's, Dribbble en DeviantArt. Je kunt Instagram-hashtags, foto's van Google Foto's, en meer synchroniseren.

Om media te synchroniseren vanuit je integraties:

1. Ga naar Portfolio op het dashboard van je website.
  2. Wijs het relevante project aan en klik op Bewerken.
  3. Klik onder Projectmedia bij de relevante integratie op Bewerken
  4. Werk de media in je integratie bij.
    Let op: Het kan tot 24 uur duren voordat de wijzigingen die je aanbrengt zijn toegepast op de media van je project.
Een screenshot met de integratieoptie Bewerken in een voorbeeldproject.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het toevoegen van media aan je portfolioprojecten.