Wix Media: De Wix Photo Studio-tools gebruiken

Leestijd 8 minuten
Belangrijk:
Nog niet alle Photo Studio-tools zijn beschikbaar voor alle gebruikers.
Met de Wix Photo Studio kun je je afbeeldingen volledig transformeren en een nieuw verhaal vertellen.
Wees creatief en verbeter je imago binnen enkele minuten. Met onze overvloed aan filters, verbeteringstools, bijsnijd- en decoratieve opties, kun je de sfeer en context van elke afbeelding wijzigen.
In dit artikel lees je meer over het gebruik van de volgende tools met je afbeeldingen:
Een screenshot van de Photo Studio in de Editor.

Bijsnijden en formaat wijzigen

Snijd je afbeelding bij om alleen het gedeelte dat je wilt weer te geven. Pas het formaat vervolgens naar wens aan. Kies uit voorgedefinieerde of aangepaste formaten en hoeken, en maak spiegelbeelden met de Spiegelen-tool. Je kunt je afbeelding ook opschalen om de resolutie te verbeteren.

Om je afbeelding bij te snijden of het formaat te wijzigen:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Bewerkingstools op Bijsnijden.
  3. Snijd je afbeelding bij en wijzig het formaat met behulp van de beschikbare opties:
    • Verhouding van bijsnijden: Snijd je afbeelding bij met een vooraf gedefinieerde grootte en verhouding. Schakel tussen verticale en horizontale oriëntatie.
    • Afbeeldingsgrootte (px): Klik op Aanpassenn en pas de grootte van je afbeelding aan met behulp van de velden Breedte en Hoogte.
      Let op: De maximale afbeeldingsgrootte is 3.000 x 3.000 px.
    • Afbeelding opschalen: Klik op Opschalen om de resolutie van je afbeelding automatisch te verbeteren.
      Let op: De maximale afbeeldingsbreedte/-hoogte voor opschalen is 2.000px. Opschalen is 1,5x. Het opschalen van je afbeelding kan de grootte ervan op je website vergroten. Je kunt een afbeelding meerdere keren opschalen (zolang de grootte van de afbeelding die wordt opgeschaald onder het maximum blijft).
    • Rouleren en spiegelen: Draai je afbeelding naar links of rechts en spiegel je afbeelding verticaal of horizontaal.
  4. Klik op Opslaan.
Een screenshot van de opties voor bijsnijden en formaat wijzigen in Photo Studio.
Wist je dat?
Je kunt je afbeeldingen in aangepaste hoeken draaien met behulp van de gradenrotatie-tool aan de rechterkant van de Photo Studio.

Verbeteren

Intensiveer je afbeeldingen met de Verbeteren-functie. Dit verbetert automatisch de helderheid, verzadiging en het contrast van je afbeelding. Kies uit drie vooringestelde verbeteringsmodi, specifiek afgestemd op portretten, landschappen of binnenopnamen.Of laat Wix je foto automatisch verbeteren.

Om je afbeelding te verbeteren:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Bewerkingstools op Verbeteren.
  3. Kies ervoor om je afbeelding automatisch te verbeteren of selecteer een specifieke modus: Portret, Landschap of Binnen.
  4. Selecteer Opslaan.
Een GIF die laat zien hoe de Verbeter-opties een afbeelding kunnen transformeren.

Aanpassen

Tweak je afbeeldingen met onze selectie tools voor het aanpassen van afbeeldingen, waaronder Helderheid, Kleurverzadiging en Belichting. Speel met de aanpassingstools om de perfecte afwerking te bereiken.

Om je afbeelding aan te passen:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Bewerkingstools op Aanpassen.
  3. Pas je afbeelding aan door de schuifregelaar naast de relevante optie te slepen:
    • Helderheid: Verhoog om de schaduwgebieden in je afbeelding te verwijderen en verlaag om beter verlichte gebieden te dimmen.
    • Contrast: Verhoog om het verschil tussen de donkerste en lichtste delen van je afbeelding te vergroten en verlaag om je afbeelding een vlakkere, matte afwerking te geven.
    • Highlights: Verhoog om de lichte delen van de afbeelding helderder te maken en verlaag om de lichte delen van de afbeelding donkerder te maken.
    • Schaduwen: Verhoog om de donkere delen van de afbeelding lichter te maken en verlaag om de donkere delen van de afbeelding dieper te maken.
    • Kleurverzadiging: Verhoog om elke kleur in je afbeelding levendiger te maken en verlaag om de kleuren naar grijs te laten neigen.
    • Temperatuur: Verhoog om je afbeelding warmer te laten lijken en verlaag om je afbeelding koeler te laten lijken.
    • Belichting: Verhoog om meer licht aan je afbeeldingen toe te voegen en verlaag om de hoeveelheid licht in de afbeelding te verminderen.
    • Scherpte: Verhoog om details eruit te laten springen en verlaag om het beeld zacht of wazig te maken.
    • Vignet: Verhoog om de afbeelding te vervagen naar een zwarte achtergrond, verlaag om de afbeelding te vervagen naar een witte achtergrond.
    • Korrel: Verhoog dit om een korrelig textuureffect aan je afbeelding toe te voegen.
    • Tint: Klik op het kleurenvak om de kleur van de tint te selecteren en sleep de schuifregelaar om de sterkte van de tint te wijzigen.
  4. Klik op Opslaan.
Een GIF die laat zien hoe de aanpassingsopties een afbeelding kunnen transformeren.

Filters

Transformeer afbeeldingen met professionele filters. Je kunt hetzelfde filter op al je afbeeldingen gebruiken om een consistent thema op je hele website te behouden. Of gebruik verschillende filters om specifieke afbeeldingen te verbeteren, zodat ze echt opvallen.

Om filters toe te passen op je afbeeldingen:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Bewerkingstools op Filters.
  3. Klik op een filter om het op je afbeelding toe te passen. Sleep de schuifregelaar onder je afbeelding om de sterkte van het filter aan te passen.
  4. Klik op Opslaan.
Een GIF die laat zien hoe de Filters-opties een afbeelding kunnen transformeren.

Uitsnijden

Verwijder de achtergrond van een afbeelding, zodat je de afbeelding in verschillende contexten kunt hergebruiken. Gebruik tijdens het uitsnijden van de achtergrond de beschikbare hulpmiddelen om de randen van de afbeelding te verfijnen. Je kunt vervolgens kiezen om de achtergrond van de afbeelding transparant te laten of te vervangen door een kleur, textuur, of een andere afbeelding.

Om een afbeelding uit te snijden:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Bewerkingstools op Uitsnijden.
  3. Klik op Automatisch uitsnijden.
  4. Klik op Verfijnd uitsnijden en bewerk de afbeelding met de volgende opties:
    • Herstellen: Herstel delen van de uitsnede die je hebt verwijderd.
    • Wissen: Bewerk de afbeelding om delen van de uitsnede te verwijderen.
    • Randen aanpassen: Selecteer de penseelmaat, hardheid en dekking om nauwkeurigere bewerkingen uit te voeren.
  5. Klik op Toepassen.
  6. (Optioneel) Klik op het vierkantje naast Achtergrondkleur om een achtergrond aan de afbeelding toe te voegen.
  7. Klik op Opslaan om de nieuwe afbeelding op te slaan in je Media Manager.
Een GIF die laat zien hoe de Uitsnijden- en Achtergrond-opties een afbeelding kunnen transformeren.

Tekst

Voeg tekstvakken toe aan je afbeeldingen, pas ze aan met de opmaakopties en voeg de afbeelding met de tekst rechtstreeks toe aan je website. Dit is een goede manier om bijschriften, inspirerende citaten of zelfs watermerken aan je afbeeldingen toe te voegen.

Om tekst aan een afbeelding toe te voegen:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Element toevoegen op Tekst.
  3. Klik op een tekststijl om deze aan je afbeelding toe te voegen.
  4. Klik op Ontwerp.
  5. Pas je tekst aan met behulp van de opties:
    •  Lettertype: Klik op het relevante dropdownmenu om je lettertype en lettergrootte te wijzigen.
    • Stijlen: Maak je tekst op met de opties: Vet, Cursief of Onderstrepen en kies je tekstkleur.
    • Uitlijning: Kies je tekstuitlijning: Links, Midden, Rechts of Uitvullen en pas de regelafstand aan.
    • Dekking: Vergroot of verklein de transparantie van je tekst.
    • Roteren en spiegelen: Roteer je tekst naar links of rechts en draai je tekst verticaal of horizontaal om.
  6. Klik op Opslaan.
Een screenshot met de tekstbewerkingsopties in de Photo Studio.
Wist je dat?
  • Als je meerdere tekstvakken op een afbeelding hebt, gebruik dan de Naar voren/Naar achteren-pijlen om je tekst naar voren en naar achteren door de tekstlagen te verplaatsen.
  • Dupliceer tekst (inclusief opmaak, grootte, enzovoort) door op het Meer acties-pictogram te klikken en Dupliceren te selecteren.

Decoratief

Voeg speelse decoratieve pictogrammen en vector art toe aan je afbeeldingen om een dramatisch collage-effect te creëren. Kies uit basisvormen, dieren, typografie en nog veel meer categorieën om je afbeelding tot leven te brengen.

Om decoratieve elementen aan je foto toe te voegen:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Element toevoegen op Decoratief.
  3. Klik op een decoratief element om het aan je afbeelding toe te voegen.
    Tip: Klik naast een categorie op Meer om meer van dat type element te bekijken.
Een screenshot met vector art toegevoegd aan een afbeelding.

Overlay

Leg een breed scala aan subtiele visuele effecten op je afbeelding door middel van een overlay. Net als filters kunnen deze overlays de toon en het gevoel van je afbeelding veranderen. Sleep de overlay naar de gewenste locatie en pas de grootte aan met behulp van de sleepgrepen.

Om een overlay aan je afbeelding toe te voegen:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Element toevoegen op Overlay.
  3. (Optioneel) Pas je overlay aan:
    1. Wijs je afbeelding in de Photo Studio aan en klik ergens binnen het blauwe kader.
    2. Klik op Ontwerp.
    3. Pas je overlay aan met de volgende opties:
      • Dekking: Verhoog of verlaag de intensiteit van de overlay.
      • Roteren en spiegelen: Kies waar je de overlay wilt positioneren: Links draaien, Rechts draaien, Horizontaal spiegelen of Verticaal spiegelen.
  4. Klik op Opslaan om de afbeelding op te slaan in je Media Manager.
Een GIF die laat zien hoe de Overlay-opties een afbeelding kunnen transformeren.

Achtergrond

Nadat je je afbeelding hebt uitgesneden, kun je de achtergrond vervangen. Kies uit een reeks kleuren, texturen, stadia en animaties om je afbeelding te laten opvallen.

Om een achtergrond aan je afbeelding toe te voegen:

1. Ga naar de Photo Studio.
  2. Klik onder Element toevoegen op Achtergrond.
  3. Klik op een achtergrond om deze aan je afbeelding toe te voegen.
    Tip: Klik naast een categorie op Meer om meer van dat type achtergrond te zien.
  4. (Optioneel) Pas je achtergrond aan:
    1. Wijs je afbeelding in de Photo Studio aan en klik ergens binnen het blauwe kader.
    2. Klik op Ontwerp.
    3. Pas je achtergrond aan met de volgende opties:
      • Dekking: Vergroot of verklein de transparantie van je achtergrond.
      • Roteren en spiegelen: Roteer je achtergrond naar links of rechts en draai je tekst verticaal of horizontaal om.
  5. Klik op Opslaan om de afbeelding op te slaan in je Media Manager.
Een GIF die laat zien hoe de Achtergrond-opties een afbeelding kunnen transformeren.