Wix Groups: Toegang beperken tot bepaalde leden

Leestijd 3 minuten
Bepaal wie je groep kan zien of er toegang toe heeft. Je kunt je groep privé maken en kiezen wie er toegang toe heeft: goedgekeurde groepsleden, abonnementhouders of deelnemers aan evenementen. Privégroepen kunnen zichtbaar zijn voor alle bezoekers van de website of alleen voor groepsleden.
Een screenshot van het privacy-paneel op het dashboard van je website voor Wix Groups.
In dit artikel lees je hoe je je groep kunt beperken tot:

Toegang beperken tot goedgekeurde groepsleden

Stel de toegang zo in dat alleen groepsleden die zijn goedgekeurd door de [beheerder lid kunnen worden van de groep. Dit betekent dat iedereen die vraagt om lid te worden van de groep door een beheerder moet worden goedgekeurd.

Om de toegang te beperken tot goedgekeurde groepsleden:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Scrol omlaag naar Toegang.
  4. Selecteer Alleen door beheerders goedgekeurde leden.
Een screenshot van het Toegang-paneel.
  1. Klik op Opslaan

Toegang beperken tot abonnementshouders

Geef mensen met een abonnement abonnement exclusieve toegang tot bepaalde groepen. Door de toegang te beperken, kunnen alleen leden die een specifiek abonnement kopen je groep en de inhoud ervan zien.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je een abonnement koppelt aan je groep.

Om de toegang te beperken tot abonnementshouders:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Scrol omlaag naar Toegang.
  4. Selecteer Alleen betalende leden.
  5. Klik op Een abonnement koppelen.
  6. Klik naast het abonnement dat je wilt koppelen op Koppelen .
    Tip: Klik op + Nieuw abonnement om een nieuw abonnement aan te maken en te koppelen.
  7. Klik op Klaar.
Een screenshot van het Koppel een abonnement-paneel.
  1. Klik op Opslaan

Toegang beperken tot deelnemers aan een evenement

Beperk toegang tot je groep zodat alleen deelnemers die zich aanmelden voor bepaalde evenementen kunnen deelnemen. Deelnemers aan het evenement kunnen de privégroep gebruiken om vragen te stellen en met elkaar te chatten. Je kunt er ook voor kiezen om een bestaand evenement aan de groep te koppelen of een nieuw evenement te maken

Om de toegang te beperken tot deelnemers aan een evenement:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende groep.
  3. Scrol omlaag naar Toegang.
  4. Klik op Alleen gasten.
  5. Klik op het + Evenement toevoegen-dropdownmenu en selecteer de relevante evenementen.
Een screenshot van het selecteren van evenementen in de Evenement toevoegen-dropdown.
  1. Klik op Opslaan