Wix Groups: Een nieuwe groep maken

Leestijd 5 minuten
Maak een nieuwe groep voor leden die dezelfde interesses delen, zodat ze de ruimte hebben om met elkaar in contact te komen.

Personaliseer elke groep door de privacy-instellingen aan te passen en te kiezen wie lid kan worden op basis van hun abonnement. Bovendien kun je speciale evenementen aan elke groep koppelen om exclusieve toegang te geven aan gasten van het evenement.
Lees in dit artikel meer over:

Een nieuwe groep maken

Wanneer je een groep maakt, kun je kiezen uit een set templates of een aangepast uiterlijk creëren. Vervolgens kun je belangrijke groepsinformatie toevoegen en de privacy-instellingen van de groep bijwerken.
Je kunt een nieuwe groep maken vanaf het dashboard van je website, de Wix Owner-app of de Studio-app.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je Wix Groups aan je website hebt toegevoegd.
Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Groep maken.
  3. Kies het type groep dat je wilt maken:
    • Template: Selecteer een groepstemplate uit de beschikbare lijst (bijvoorbeeld: Gezondheid en welzijn).
    • Zelf maken: Als geen van de templates aan je behoeften voldoet, kun je een aangepaste groep maken.
Een screenshot van de optie om een nieuwe groep te maken op het dashboard van een website.
  1. Voer je Groepsgegevens in:
    1. Geef je groep een naam.
    2. Klik op het Afbeelding toevoegen-pictogramom een foto bovenaan je groep toe te voegen.
    3. (Optioneel) Voer een beschrijving in om leden te laten weten waar je groep over gaat.
  2. Kies wie deze groep kan zien en er lid van kan worden onder Privacy:
    • Openbaar: Iedereen kan deze groep bekijken.
    • Privé: Alleen leden kunnen de inhoud van de groep bekijken.
      1. Klik op de Zichtbaarheid-dropdown en selecteer de instellingen van de groep (bijvoorbeeld: Zichtbaar of Verborgen).
    • Alleen betalende leden: Leden betalen om de inhoud van deze groep te bekijken.
  3. Klik op Groep maken
  4. Kies wie toegang heeft:
    • Alleen leden goedgekeurd door beheerders.
    • Alleen gasten: Klik op + Selecteren om een bestaand evenement te kiezen of een nieuwe aan te maken.
  5. Klik op de Hoe worden groepsleden genoemd? -dropdown en selecteer een naam voor je leden of maak een aangepaste naam.
  6. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag om meer te lezen.