Wix Forms: Een multistep-formulier toevoegen en instellen

Leestijd 4 minuten
Met multistep-formulieren kun je alle informatie of vragen in een websiteformulier ordenen in overzichtelijke stappen die bezoekers van de website moeten invullen. Deze formulieren zijn handig voor sollicitaties, registratieformulieren voor evenementen, en voor het verzamelen van informatie van leads.

Stap 1 | Voeg een formulier met meerdere stappen toe aan je website

Bekijk welke formulieren multistep-formulieren zijn in het Toevoegen-paneel van je Editor. Wijs een formuliertemplate aan. Als de afbeelding verandert om twee verschillende delen van het formulier weer te geven, is het een formulier met meerdere stappen.

Om een formulier met meerdere stappen aan je website toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Formulieren.
  3. Wijs een template aan om te zien of het een formulier met meerdere stappen is. Je vindt formulieren met meerdere stappen in de gedeeltes voor Contact-, Registratie-, Feedback- en Aanvraagformulieren.
  4. Sleep het formulier naar je website.

Stap 2 | Pas de stappen van je formulier aan

Bewerk de stappen van je multistep-formulier met behulp van het navigatiemenu bovenaan het formulier, waarbij je elke stap kunt aanpassen met de velden die je nodig hebt.
Tip:
Je kunt ook op de dropdown bovenaan het formulier klikken om tussen de formulierstappen te wisselen.

Om de formulierstappen aan te passen:

1. Klik op het formulier in je Editor.
  2. Klik boven het formulier op Stappen beheren
  3. Selecteer de relevante stap.
  4. Kies wat je aan wilt passen:
6.  (Optioneel) Klik op Stap toevoegen om een nieuwe stap aan het formulier toe te voegen en deze vervolgens aan te passen.
Let op:
Om meer stappen aan je formulier toe te voegen, moet je upgraden met een Premiumpakket.

Stap 3 | (Optioneel) Werk je formulierinstellingen bij

Werk de instellingen van je multistep-formulier bij, inclusief hoe je op de hoogte wordt gebracht over het formulier en het maken van regels en voorwaarden voor je formulier.

Om je formulierinstellingen bij te werken:

1. Klik op het formulier in je Editor.
  2. Klik op Formulierinstellingen
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Werk je formulierinstellingen bij met de volgende opties: