Wix Forms: Een donatieformulier toevoegen en instellen

Leestijd 4 minuten
Als je een donatieformulier op je website hebt, kun je in contact komen met bezoekers van je liefdadigheidswebsite. Je bezoekers kunnen je helpen een goed doel te steunen door een donatie te doen. Donaties kunnen namens een organisatie, een specifiek persoon of anoniem worden gedaan.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je je website hebt gekoppeld aan een betaalmethode en een Premiumpakket hebt gekocht.
Let op:
Je kunt ook een donatieformulier toevoegen en inkomend geld beheren met Wix Donations.

Stap 1 | Voeg een donatieformulier toe aan je website

Voeg een vooraf gedefinieerd donatieformulier toe en sleep het naar een willekeurige plek op je website. Je kunt de formuliervelden en het ontwerp van je donatieformulier op elk moment wijzigen.

Om een donatieformulier toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Contact en formulieren.
  3. Klik links op Donatie.
  4. Klik of sleep een van de formulieren onder Donatie naar je website.

Stap 2 | Beheer je donatievelden

Pas na het toevoegen van je donatieformulier de velden aan volgens de informatie die bezoekers moeten indienen. Je kunt naar behoefte velden toevoegen, bewerken of verwijderen.

Om je formuliervelden te beheren:

• Een nieuw veld toevoegen:
    1. Klik op het formulier.
    2. Klik op Nieuw veld toevoegen of klik op het Plus-pictogram .
    3. Klik naast het veld dat je wilt toevoegen op het Toevoegen-pictogram
  • Een bestaand veld bewerken:
    1. Klik op het relevante veld in je formulier.
    2. Klik op Veld bewerken.
    3. Bewerk het veld met behulp van de beschikbare opties:
      • Klik op het Veldtitel-tekstvak om een titel toe te voegen voor de veldnaam.
        Tip: Lees meer over veldtitels toevoegen aan je formulier.
      • Selecteer de relevante optie onder Oorspronkelijke tekst tonen:
        • Geen: Er verschijnt geen tekst in het veld.
        • Tekst placerholder: Voeg tekst toe aan het veld om bezoekers te laten begrijpen wat ze moeten invoeren (bijv. 'Voeg hier toe').
  • Een veld verwijderen:
    1. Klik op het relevante veld in je formulier.
    2. Druk op 'Delete' op je toetsenbord.

Stap 3 | Betalingen instellen op je donatieformulier

Stuur je websitebezoekers naar de afrekenpagina wanneer ze je donatieformulier indienen. Je kunt een donatiebedrag voorstellen door een standaardbedrag in te stellen, of bezoekers laten beslissen.

Om betalingen op je formulier in te stellen:

1. Klik op Doneren.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Kies wat er gebeurt als een bezoeker een formulier indient.
3. Scroll naar beneden naar Accepteer betalingen op je formulier.
4. Klik op Betalingsformulier instellen.
5. Klik op Aan de slag en stel het gewenste type betalingsformulier in.
Tip: Klik hier om je type betalingsformulier in te stellen.
Ontwerp je donatieformulier:
Nu je donatieformulier is ingesteld, kun je het ontwerpen met een van de vooraf ingestelde ontwerpen. Je kunt het ontwerp ook aanpassen aan het uiterlijk van je website door op het Ontwerp-pictogram te klikken. Lees meer