Wix Events: Standaard SEO-instellingen bewerken

Leestijd 5 minuten
Optimaliseer de SEO-instellingen van je evenementen om ze te laten verschijnen in zoekmachines.
In dit artikel lees je hoe je:

Optimaliseren van SEO voor de evenement-detailspagina

Wix gebruikt standaard de titeltag en de URL van je evenementnaam en websitenaam voor de evenementgegevenspagina. De paginabeschrijving wordt overgenomen uit de eerste regels van de 'Over je evenement'-tekst.
Standaard zou deze pagina...
...er zo uitzien in de zoekresultaten van Google:

Je kunt de titeltag en metabeschrijving aanpassen en de standaard-URL van de pagina wijzigen.

Om de metatags van de Evenement-detailspagina te optimaliseren:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Meer acties-pictogramnaast het relevante evenement.

3. Selecteer SEO-instellingen bewerken.
  4. Pas een van de volgende SEO-instellingen aan:
    • URL-slug: Deze tekst is het laatste deel van je pagina-URL. Verander dit alleen als het nodig is om de inhoud van je pagina weer te geven. We raden aan om het kort en makkelijk te lezen te houden.
    • Stuur bezoeken van de oude URL automatisch door naar de nieuwe: Wanneer je de URL van een evenement wijzigt, kun je ervoor kiezen om bezoekers die de oude URL proberen te gebruiken automatisch door te verwijzen naar de nieuwe URL. Als alternatief kun je deze optie uitschakelen en handmatig je eigen omleiding maken.
    • Titeltag: Voeg een titeltag toe die de inhoud van de pagina samenvat. Voer de titeltag in zoals deze bedoeld is om te verschijnen in de resultaten van zoekmachines.
    • Metabeschrijving: Voeg een korte metabeschrijving toe van de inhoud op de pagina. Deze beschrijving helpt gebruikers te beslissen of het evenement voor hen relevant is.
  5. Schakel Laat zoekmachines deze pagina indexeren in om in te stellen of zoekmachines de pagina kunnen crawlen en indexeren of niet:
    • Ingeschakeld: Zoekmachines indexeren je pagina. Mensen kunnen je pagina vinden wanneer ze op zoekwoorden zoeken in zoekmachines.
    • Uitgeschakeld: Zoekmachines indexeren je pagina niet. Mensen kunnen je pagina niet vinden wanneer ze op zoekwoorden en -zinnen zoeken in zoekmachines.
  6. Klik op Opslaan.
Tip:
Je kunt de SEO-instellingen van je website gebruiken om dezelfde SEO-logica op veel pagina's met evenementdetails tegelijkertijd toe te passen. Je kunt ook alle URL-slugs en metatags voor je pagina's bekijken en bewerken op het Bewerken per pagina-tabblad.

SEO beheren voor delen op social media

Je kunt instellingen voor delen op social media aanpassen om de afbeelding, titels en beschrijving te optimaliseren die worden weergegeven wanneer mensen een evenement delen op social media.
Je kunt ook je Twitter-instellingen aanpassen om een andere tekst en afbeelding weer te geven voor diensten die je deelt op Twitter.
Tip:
Lees meer over best practices voor afbeeldingen in ons artikel over aanbevolen afbeeldingsformaten voor delen op social media.

Om de standaardinstellingen voor delen op social media te bewerken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het betreffende evenement op het Meer acties-pictogram.

3. Selecteer SEO-instellingen bewerken
  4. Klik op het Delen op social media-tabblad.
  5. Bewerk de afbeelding van het evenement:
    1. Wijs de afbeelding aan en selecteer een optie:
      • Bewerk de bestaande afbeelding:
        1. Klik op het Aanpassen-pictogram om de Fotostudio te openen.
        2. Bewerk de afbeelding en klik op Opslaan.
      • Vervang de afbeelding:
        1. Klik op het Wijzigen-pictogram.
        2. Selecteer je afbeelding en klik op Toevoegen aan pagina.
  6. Voer je titel in het og:title-veld in.
    Let op: Wix gebruikt standaard de titel van je evenement.
  7. Voer je beschrijving in het og:description-veld in.
    Let op: Wix gebruikt standaard de eerste regels van de 'Over je evenement'-tekst.
  8. Klik op Twitter-instellingen om een andere afbeelding en tekst voor delen op Twitter in te stellen:
    1. Klik op het Wijzigen-pictogram om een andere afbeelding te selecteren.
    2. Kies een kaartformaat onder Selecteer kaartformaat.
    3. Voeg een paginatitel toe onder twitter:title.
    4. Voeg een beschrijving toe onder twitter:description
  9. Klik op Opslaan.
Belangrijk:
Als je onlangs je afbeelding voor sociaal delen hebt bijgewerkt, raden we je aan je website-URL in te voeren in de Facebook debugger zodat ze de meest recente informatie over je website hebben.

Als je een ander sociaal netwerk gebruikt: