Wix Events: Een zoekvak voor evenementen toevoegen en optimaliseren

Leestijd 4 minuten
Verhoog de opkomst bij evenementen door je gasten te helpen de evenementen te vinden waarin ze geïnteresseerd zijn.
Begin met het toevoegen van een algemeen zoekvak aan je website en pas het vervolgens aan om optimaal samen te werken met Wix Events.

Stap 1 | Voeg een zoekvak toe aan je website

Begin met het toevoegen van een zoekvak. Het zoekvak staat standaard in de kop van je website en is zichtbaar op elke pagina.

Om een zoekvak aan je website toe te voegen:

1. Ga naar de Wix Appmarkt:
    • Editor: Klik links in de Editor op het Apps toevoegen-pictogram.
    • Editor X: Klik op de bovenste balk van Editor X op het Appmarkt-pictogram.
  2. Voer Wix Site Search in de zoekbalk in.
  3. Selecteer de Wix Site Search-app.
  4. Klik op Toevoegen aan website.

Stap 2 | Pas het zoekveld aan

Om klanten te helpen begrijpen waar ze naar op zoek zijn, bewerk je de tijdelijke aanduidingstekst. Merk op dat je in stap 3 de zoekresultatenpagina kunt bewerken om alleen evenementen weer te geven.

Om het zoekvak aan te passen:

1. Klik in de Editor op het zoekvak.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Voer een tijdelijke aanduidingstekst in die geschikt is voor zoekopdrachten naar evenementen (bijvoorbeeld'Zoek een evenement').
  4. Klik op het Indeling-pictogramen het Ontwerp-pictogramen pas het uiterlijk van het zoekvak aan.

Stap 3 | Pas de zoekresultatenpagina aan

Standaard toont de zoekresultatenpagina resultaten van alle onderdelen van je website. Dit kunnen webshopproducten, blogposts, gewone pagina's en meer zijn.
Je kunt de resultaten aanpassen om alleen evenementen weer te geven en andere wijzigingen aan te brengen.

Om zoekresultaten aan te passen:

1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Selecteer Websitemenu.
  3. Klik op de pagina met de naam Zoekresultaten.
  4. Klik in de Editor op de Zoekresultaten-pagina.
  5. Pas de zoekresultaten aan zodat alleen evenementen worden weergegeven:
    1. Klik op Instellingen.
    2. Klik op het Instellingen-tabblad.
    3. Klik op de schakelaar naast andere soorten zoekresultaten om ze uit te schakelen.
  1. (Optioneel) Bewerk het Evenementen-label dat verschijnt in het resultatenmenu:
    1. Klik op het Instellingen-tabblad naastEvenementen op het Bewerken-pictogram.
    2. Bewerk het Evenementen-tabblad.
  2. Verhoog het aantal resultaten per pagina (aanbevolen voor websites met veel evenementen):
    1. Klik op het Indeling-tabblad.
    2. Sleep de Aantal resultaten per pagina-schuifregelaar om het aantal weergegeven evenementen op de eerste pagina van de zoekresultaten te verhogen.
  3. Gebruik de rest van de aanpassingsopties om het gedrag en het uiterlijk van de zoekresultatenpagina verder aan te passen.
Tips: