Wix Events: Een plattegrond voor zitplaatsen creëren

Leestijd 15 minuten
Creëer een plattegrond zodat gasten specifieke stoelen voor je evenement kunnen kopen. Je kunt zitplaatsen creëren rond tafels, rijen stoelen, ruimtes met niet-gereserveerde algemene zitplaatsen (bijv. sta-ruimtes), of een combinatie van een van bovenstaande.
Wanneer klanten tickets kopen, klikken ze om de stoelen te selecteren die ze willen kopen uit de beschikbare stoelen.

Stap 1 | Creëer een evenementconcept

Begin door een evenement te creëren. Zorg ervoor dat het een evenement met een ticket is, want de tickets zijn direct gerelateerd aan de plattegrond die je gaat maken.
Tip:
Stel je plattegrond samen terwijl het evenement nog een concept is (of terwijl de registratie is gesloten), zodat gasten geen tickets kopen voordat ze zijn gekoppeld aan specifieke zitplaatsen.

Stap 2 | Creëer de tickets voor het evenement

Maak de verschillende soorten tickets die je nodig hebt bij je plattegrond (maximaal 50 soorten tickets). Als je bijvoorbeeld al je tickets voor dezelfde prijs wilt verkopen, kun je één tickettype aanmaken. Als de stoelen vooraan meer kosten dan de stoelen achteraan, kun je twee soorten tickets maken, één voor elk gebied.

Om een evenementticket te creëren:

1. Ga naar Evenementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante evenement met tickets.
  3. Klik op het Tickets-tabblad.
  1. Creëer de soorten tickets die je nodig hebt voor je evenement (bijv. 15 tafels, 90 zitplaatsen aan de zijkant en 20 sta-plekken). Lees meer over het creëren van tickets.
    Tip: Je kunt deze tickets later bewerken of later extra tickets toevoegen.
Tip:
Je kunt afzonderlijke tickettypes maken voor hetzelfde gebied (bijvoorbeeld orkest, balkon, enzovoort) met behulp van Prijsopties. Je kunt bijvoorbeeld orkesttickets verkopen met verschillende prijzen voor volwassenen, studenten en senioren.

Stap 3 | Creëer de plattegrond

Nu is het tijd om de plattegrond voor jouw locatie te maken.
Je kunt beginnen met een blanco template. Je kunt ook een plattegrond selecteren die al rijzitplaatsen, tafels of beide heeft en deze bewerken.
Tip:
In deze stap maak je de kaart en sla je deze op. In de volgende stap kun je de specifieke stoelen toevoegen die je nodig hebt om je locatie goed weer te geven.

Om je plattegrond te creëren:

1. Ga naar Evenementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Tickets-tabblad.
  4. Klik rechts op Plattegrond voor zitplaatsen maken.
  5. Kies een startpunt:
    • Blanco template: Begin met een leeg canvas.
    • Gemengde zitplaatsen: Begin met gemengde zitplaatsen met zowel rijen als tafels.
    • Rijen: Begin met standaard auditoriumtype zitplaatsen.
    • Tafels: Begin met standaard zitplaatsen rond tafels.
  6. Klik op Plattegrond aanmaken.
Tip:
De volgende keer dat je een evenement aanmaakt, kun je de plattegrond selecteren die je voor dit evenement hebt gemaakt.

Stap 4 | Pas je plattegrond aan

Het maakt niet uit met welke plattegrond je bent begonnen. Je kunt deze nu aanpassen aan de exacte indeling van je locatie.
Tip:
Bespaar tijd door bulkwijzigingen door te voeren. Nadat je bijvoorbeeld 10 tafels hebt toegevoegd, kun je ze allemaal selecteren en het formaat wijzigen zodat ze hetzelfde formaat hebben en het aantal stoelen aanpassen.

Om je plattegrond aan te passen:

1. Ga naar Evenementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Tickets-tabblad.
  4. Selecteer Plattegrond bewerken.
  5. Pas een van de volgende elementen aan:
Tips:
  • Om een element te verwijderen, klik je om het te selecteren en druk je op Delete op je toetsenbord.
  • Om de plattegrond te verplaatsen, klik je bovenaan op het Pan-pictogrambovenaan en klik en sleep je de kaart.
  • Om een element op de plattegrond te verplaatsen, klik je om het te selecteren en sleep je het vervolgens. Als je meer dan één element tegelijk wilt verplaatsen, selecteer en sleep je ze.

Stap 5 | Koppel tickets aan stoelen

Zodra al je zitplaatsen zijn ingesteld, kun je op de plattegrond aanbrengen welke tickets bij welke plaatsen horen.
Deze locatie heeft bijvoorbeeld zitplaatsen rond tafels, zitplaatsen in rijen en sta-plekken. De locatie verkoopt drie soorten tickets - één voor elk type zitplaats.
Hieronder zie je de plattegrond voordat er tickets aan gekoppeld zijn:

Om tickets aan stoelen te koppelen:

1. Ga naar Evenementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Tickets-tabblad.
  4. Selecteer Plattegrond bewerken.
  5. Klik bovenaan op Tickets toewijzen .
    Let op: De tickets die je eerder hebt aangemaakt verschijnen links.Je kunt op het Meer acties-pictogramklikken om een ticket te bewerken of onderaan op +Tickets aanmaken om een nieuw tickettype toe te voegen.
  1. Selecteer een tabel, rij of gebied.
    Tip: Je kunt ook met de muis klikken en slepen om meerdere elementen tegelijk te selecteren.
  1. Klik naast het betreffende tickettype op Toewijzen.
  2. Herhaal dit totdat je aan elke tafel, rij en gebied een tickettype hebt toegewezen.
Wanneer gasten tickets gaan kopen, selecteren ze degene die ze willen uit de beschikbare plekken op je plattegrond.

Stap 6 | Toon het evenement op je website

Wanneer je klaar bent, kun je je evenement publiceren, zodat gasten tickets kunnen kopen.
Je kunt zelf bepalen waar je evenement op je website wordt weergegeven en wanneer de registratie wordt geopend en gesloten.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het maken van een plattegrond.