Wix Events: Een evenement met tickets maken met behulp van de Wix Owner-app

Leestijd 4 minuten
Creëer waar je ook bent het perfecte ticketevenement met de Wix Owner-app. Lanceer een enkel evenement of een reeks evenementen waarvoor gasten zich kunnen aanmelden. Kies hoe lang je evenement duurt, waar het plaatsvindt, en organiseer evenementen zodat gasten ze gemakkelijk kunnen vinden.
Een screenshot van een evenement waarvoor een ticket is aangevraagd.

Een evenement met tickets maken

Stel een evenement samen dat aan je behoeften voldoet (bijvoorbeeld een meetup, een workshop of een concert). Breng je evenement tot leven door een afbeelding toe te voegen die opvalt en gasten belangrijke informatie te geven. Laat ze bijvoorbeeld weten waar het evenement over gaat met de naam, datum / tijd en beschrijving.

Om evenement met ticket te maken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Evenementen.
  4. Tik op Evenement maken of Nieuw evenement maken.
  5. Tik op Tickets verkopen.
  6. Tik op Voeg een afbeelding toe, en maak een foto of upload een afbeelding, en tik op Volgende.
  7. Voer de naam van het evenement in.
  8. (Optioneel) Voer een korte teaser in om het evenement te beschrijven.
  9. Tik op de Datum en tijd-schakelaar om deze in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: De datum en tijd verschijnen in de details van het evenement. Stel een eenmalig of terugkerend evenement in:
      • Enkel evenement: Tik op de Begindatum en Begintijd-dropdowns en selecteer de datum en tijd.
      • Terugkerend evenement: Maak een evenementtemplate die voor meerdere datums wordt gebruikt.
    • Uitgeschakeld: Er verschijnt een bericht in de details van het evenement dat de datum en tijd later bepaald wordt. Bewerk de tekst in het Later bepaald-veld (bijvoorbeeld 'Evenementtijd wordt binnenkort verzonden').
  10. Tik op de Locatie-knop om deze in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: De locatie verschijnt in de details van het evenement.
      1. Selecteer of de locatie een fysieke locatie of online is.
      2. Voer het adres van het evenement of de titel van de online locatie in.
    • Uitgeschakeld: Er verschijnt een bericht dat duidelijk maakt dat dit later bepaald zal worden in de details van het evenement. Bewerk de tekst in het Later bepaald-veld.
  11. Koppel dit evenement aan een of meer evenementcategorieën:
    1. Tik op Categorie toevoegen.
    2. Tik om een of meer bestaande categorieën te selecteren of voer de naam van een nieuwe categorie in.
    3. Tik op Klaar.
  12. Voeg een Over je evenement-beschrijving toe:
    1. Tik op Beschrijving toevoegen.
    2. Voer je tekst in en klik op Klaar.
  13. Tik rechtsboven op Volgende.
  14. Selecteer een optie voor opslaan:
    • Opslaan als concept: Het evenement wordt nog niet weergegeven op je website. Als je klaar bent, publiceer je het om het weer te geven.
    • Publiceren: Het evenement is mogelijk zichtbaar op je website, afhankelijk van de weergave-instellingen van je evenement op je desktopwebsite of in Spaces by Wix.
Wat nu?
Begin met het maken van tickets voor je evenement met behulp van de Wix Owner-app.

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.