Wix Events: Een evenement met een online sessie via Wix Live maken in de Owner-app

Leestijd 5 minuten
Maak online verbinding met de gasten van je evenement, waar ze ook zijn, met behulp online sessies via Wix Live.

Stap 1 | Voeg een videoconferentie toe aan je evenement

Je kunt online sessies toevoegen aan een nieuw evenement of aan een evenement dat je al hebt gemaakt, of het nu als concept is opgeslagen of is gepubliceerd.
Tip:
Selecteer Online als je locatie als je evenement alleen virtueel plaatsvindt, of Fysieke locatie om een hybride evenement te maken (zowel fysiek als online).

Om videoconferenties toe te voegen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Evenementen.
  4. Selecteer een optie:
    • Maak een nieuw evenement aan:
      1. Tik op Nieuw evenement maken.
      2. Begin met het maken van een RSVP-evenement of een evenement met tickets.
      3. Scrol omlaag naar het Videoconferentie-gedeelte en tik op Instellen.
    • Bewerk een bestaand evenement:
      1. Selecteer Gepubliceerde evenementen of Concepten en tik op het relevante evenement.
      2. Tik op het Beheren-tabblad.
      3. Selecteer Add-ons.
      4. Tik onder Videoconferentie op Toevoegen aan evenement.
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Selecteer het type evenement dat je wilt instellen:
    • Webinar: Maximaal 250 mensen kunnen kijken, reageren en emoticons posten.
    • Vergadering: Maximaal 25 mensen kunnen spreken, schermen delen en meer.
  7. Tik op Opslaan.
  8. Sla je evenement op:
    • Nieuw evenement: Wanneer je klaar bent met het maken van het evenement, tik je op Volgende en sla je op als concept of publiceer je.
    • Bestaand evenement: Tik op Opslaan.
Tip:
Wanneer gasten zich aanmelden voor je online evenement, ontvangen ze een unieke link in hun bevestiging en een herinneringsmail waarmee ze deel kunnen nemen aan het evenement.

Stap 2 | Bereid je voor op het evenement

Om ervoor te zorgen dat alles tijdens het evenement zelf soepel verloopt, is het een goed idee om vooraf een testevenement te houden. Je test kan tot 15 minuten duren en je kunt maximaal 3 mensen uitnodigen om deel te nemen.

Om je voor te bereiden op het evenement:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Selecteer Live video.
  1. Geef de app desgevraagd toestemming voor toegang tot video en audio op je apparaat.
  2. Tik om het relevante evenement te selecteren.
  3. Tik op Video testen.
  4. Tik nogmaals op Video testen .
  5. Tik op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Delen.
  7. Stuur de link naar gasten zodat ze kunnen helpen bij het testen van de live video.
Let op:
Let op: De test duurt 15 minuten.

Stap 3 | Start je videoconferentie-evenement

Je kunt 5 minuten voordat het begint met je live evenement beginnen.

Om je evenement te starten:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Selecteer Live video.
  1. Geef de app desgevraagd toestemming voor toegang tot video en audio op je apparaat.
  2. Tik om het relevante evenement te selecteren.
  3. Tik op Live video starten.
    Let op: Deze knop is actief vanaf 5 minuten voor het evenement.