Wix Doorverwijsprogramma: Een doorverwijsprogramma toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
Voeg een Wix Doorverwijsprogramma toe aan je website zodat je websiteleden vrienden naar je bedrijf kunnen doorverwijzen door verwijzings-URL's te delen. Je hebt de mogelijkheid om zowel de klant die de klant doorverwijst als de vriend die wordt doorverwezen te belonen.

Om je doorverwijsprogramma te starten, moet je het instellen in je dashboard, de pagina's aan je website toevoegen en vervolgens je website publiceren. Eenmaal gelanceerd, werkt het automatisch zonder dat je enig aspect handmatig hoeft te beheren, tenzij je wijzigingen wilt aanbrengen in de manier waarop het werkt.
Een screenshot van een doorverwijsprogramma op een live website.
Om een doorverwijsprogramma toe te voegen, moet je het volgende hebben:
  • Een van de volgendepakketten:
    • Wix Editor: Een Business-pakket of hoger
    • Wix Studio: Een Plus-pakket of hoger
    • Editor X: Een Boost- of Scale-pakket
  • Ten minste één van deze apps: Wix Stores, Wix Bookings, Wix Events, Wix Abonnementen of de nieuwe versie van Wix Restaurants Orders.

Stap 1 | Maak je doorverwijsprogramma

Geef je doorverwijsprogramma een naam en bevestig de actie die een doorverwezen vriend moet ondernemen om een beloning voor de verwijzende klant te activeren.

Om je doorverwijsprogramma te maken:

1. Ga naar Doorverwijsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nu beginnen.
  3. Geef basisinformatie over je programma in het Programmagegevens-gedeelte:
    • Programmanaam: Voer de naam van je doorverwijsprogramma in. Let op: Je programmanaam is alleen voor intern gebruik en verschijnt niet op je website.
    • Beloningstrigger: Klik op de dropdown en kies de actie die een beloning zal triggeren voor de verwijzende klant:
      • Bestelling geplaatst: Wanneer de doorverwezen vriend een webshopbestelling plaatst, wordt de verwijzende klant beloond.
      • Ticket besteld: Wanneer de doorverwezen vriend een ticket voor het evenement koopt, wordt de verwijzende klant beloond.
      • Sessie geboekt: Wanneer de doorverwezen vriend een sessie boekt, wordt de verwijzende klant beloond.
      • Pakket besteld: Wanneer de doorverwezen vriend een abonnement bestelt, wordt de verwijzende klant beloond.
Let op:
Als je website slechts één app heeft (Wix Stores, Wix Bookings, Wix Events, Wix Abonnementen of de nieuwe versie van Wix Restaurants Orders) waarop een doorverwijsprogramma is gebaseerd, wordt je beloningstrigger vooraf geselecteerd en kan deze niet worden gewijzigd.

Stap 2 | Stel je programmabeloningen in

Kies of en hoe je de deelnemers aan je programma wilt belonen.

Een verwijzende klant wordt beloond wanneer een doorverwezen vriend zich aanmeldt als websitelid en de actie onderneemt op je website die is ingesteld als je beloningstrigger (bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling, het boeken van een sessie). Een doorverwezen vriend wordt beloond wanneer hij of zij op de ontvangende verwijzings-URL klikt en zich inlogt of aanmeldt op je website.
Let op:
  • Alle beloningscoupons die je uitgeeft, zijn voor eenmalig gebruik (unieke couponcodes die maar één keer door de ontvanger kunnen worden gebruikt).
  • Je kunt alleen loyaliteitspunten als beloning uitgeven als je een loyaliteitsprogramma aan je website hebt toegevoegd.

Om je programmabeloningen in te stellen:

1. Scrol omlaag naar het Beloning doorverwijzende klanten-gedeelte en selecteer een optie uit de dropdown:
    • Coupon: Wanneer de trigger die je in stap 1 hebt ingesteld wordt toegepast door een doorverwezen vriend, wordt je verwijzende klant beloond met een coupon. Pas je coupon aan:
      1. Type coupon: Selecteer Korting (%), Korting (€) of Gratis verzending.
      2. Naam beloning: Voer de naam van de beloning in die op je website zal verschijnen.
      3. Toepassen op: Kies waarvoor de coupon kan worden gebruikt.
      4. Korting: (Alleen kortingscoupons) Voer het percentage of de geldelijke korting in die de coupon zal bieden.
      5. Abonnementen opnemen: Laat de beloning gelden voor zowel eenmalige aankopen als voor elke periodieke aankoop.
    • Loyaliteitspunten: Wanneer de trigger die je in stap 1 hebt ingesteld wordt toegepast door een doorverwezen vriend, wordt je verwijzende klant beloond met loyaliteitspunten. Voer het aantal loyaliteitspunten in het Gegeven punten-veld in.
    • Geen beloning: De doorverwijzende klant wordt niet beloond wanneer de trigger die je in stap 1 hebt ingesteld wordt toegepast door een doorverwezen vriend.
  2. Scrol omlaag naar het Beloning-gedeelte van een doorverwezen vriend en kies hoe je een doorverwezen vriend wilt belonen:
    • Coupon: Wanneer een doorverwezen vriend op een verwijzings-URL klikt en zich aanmeldt of zich aanmeldt op je website, wordt deze doorverwezen vriend beloond met een coupon. Pas je coupon aan:
      1. Type coupon: Selecteer Korting (%), Korting (€) of Gratis verzending.
      2. Naam beloning: Voer de naam van de beloning in die op je website zal verschijnen.
      3. Toepassen op: Kies waarvoor de coupon kan worden gebruikt.
      4. Korting: (Alleen kortingscoupons) Voer het percentage of de geldelijke korting in die de coupon zal bieden.
      5. Abonnementen opnemen: Laat de beloning gelden voor zowel eenmalige aankopen als voor elke periodieke aankoop.
    • Loyaliteitspunten: Wanneer een doorverwezen vriend op een verwijzings-URL klikt en zich aanmeldt of zich aanmeldt bij je website, wordt deze doorverwezen vriend beloond met loyaliteitspunten. Voer het aantal loyaliteitspunten in het Gegeven punten-veld in.
    • Geen beloning: Wanneer een doorverwezen vriend op een verwijzings-URL klikt en zich aanmeldt of zich aanmeldt op je website, wordt deze doorverwezen vriend niet beloond.

Stap 3 | Beslis of je geautomatiseerde e-mails wilt activeren

Je kunt twee soorten geautomatiseerde e-mails in- of uitschakelen:
  1. E-mails die worden verzonden naar alle klanten die een aankoop doen, waarbij details van je doorverwijsprogramma worden gedeeld.
Een screenshot van een geautomatiseerde e-mail die details van je doorverwijsprogramma deelt.
  1. E-mails die klanten op de hoogte brengen van nieuwe doorverwijsbeloningen die ze hebben ontvangen.
Een screenshot van een geautomatiseerde e-mail die een klant informeert dat ze een beloning hebben ontvangen.

Om e-mailautomatiseringen in of uit te schakelen:

1. Scrol omlaag naar het E-mails-gedeelte. Als je ervoor kiest om beloningen aan te bieden aan doorverwijzende klanten of vrienden, zie je geautomatiseerde e-mails voor elk beloningstype.
Een screenshot van geautomatiseerde e-mailinstellingen.
  1. Klik op de schakelaar naast de e-mailmeldingen die je wilt in- of uitschakelen:
    • Ingeschakeld: Klanten ontvangen automatisch een e-mail.
    • Uitgeschakeld: Klanten ontvangen niet automatisch een e-mail.
Let op:
  • De geautomatiseerde e-mails die je hier ziet, zijn afhankelijk van de apps die je hebt geïnstalleerd. Het inschakelen van een automatisering betekent dat deze e-mail één keer per websitelid wordt verzonden.
  • Als je in stap 2 Geen beloning hebt geselecteerd voor Beloning doorverwijzende klant, kun je de automatisering Informeer klanten over hun doorverwijsbeloning niet inschakelen.
  • Klik naast een automatisering op Bewerken om de manier waarop deze is ingesteld te bekijken en bewerk deze binnen Wix Automations.

Stap 4 | Bekijk je doorverwijsprogramma

Controleer de details van je doorverwijsprogramma voordat je het lanceert. Gebruik het Programmavoorbeeld rechts om een idee te krijgen van hoe het programma eruit zal zien op je website.

Als je tevreden bent met de instellingen van je programma, klik je op Opslaan.

Stap 5 | Bekijk je nieuwe websitepagina's

Wanneer je een doorverwijsprogramma aan je website toevoegt, worden automatisch 2 nieuwe websitepagina's gegenereerd. Je Verwijs vrienden door-pagina deelt de details van je doorverwijsprogramma met websitebezoekers. Je 'Landingspagina doorverwijzingen' is de pagina die vrienden zien wanneer ze op een verwijzingslink klikken.
Let op:
  • Als je het Wix Loyaliteitsprogramma nog niet aan je website hebt toegevoegd, wordt er ook een derde pagina toegevoegd: Mijn beloningen. Als je het Wix Loyaliteitsprogramma al aan je website hebt toegevoegd, heb je al een Mijn beloningen-pagina. Je Mijn Beloningen-pagina is waar leden van de website hun punten en beloningen kunnen bijhouden.
  • Deze nieuwe pagina's zijn pas live en toegankelijk voor bezoekers als je je website publiceert.

Om je nieuwe websitepagina's te bekijken:

1. Klik bovenaan het scherm op In Editor bekijken.
Een screenshot van de knop waarop je klikt om naar je Editor te gaan.
  1. Ga naar de relevante pagina's in je Editor om je nieuwe 'Verwijs vrienden door'-pagina en 'Landingspagina doorverwijzingen' te bekijken.