Wix Doorverwijsprogramma: Een doorverwijsprogramma beheren

Belangrijk:
Het Wix Doorverwijsprogramma is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar.
Zodra je je doorverwijsprogramma hebt gelanceerd, kun je het beheren vanaf het dashboard van je website. Wijzig de beloningen die je aanbiedt, de e-mails die je verzendt en meer. Bekijk een lijst van deelnemers aan je programma en gebruik gegevens over hoe je programma presteert om je te begeleiden.
Lees in dit artikel meer over:

Programmagegevens en beloningen bijwerken

Bekijk en werk de belangrijkste details van je programma bij: de programmanaam en de beloningstrigger (de actie die een beloning triggert voor de verwijzende klant).

Programmabeloningen kunnen op elk moment worden gewijzigd. Je hebt de mogelijkheid om zowel de klant die de klant doorverwijst als de vriend die wordt doorverwezen te belonen.

Een verwijzende klant wordt beloond wanneer een doorverwezen vriend zich aanmeldt als websitelid en de actie onderneemt op je website die is ingesteld als je beloningstrigger (bijvoorbeeld plaatst een bestelling, boekt een sessie). Een doorverwezen vriend wordt beloond wanneer hij of zij op de ontvangende verwijzings-URL klikt en zich aanmeldt op je website.
Let op:
  • Als je website slechts één van de apps heeft (Wix Stores, Wix Bookings, Wix Events, Wix Abonnementen) waarop een doorverwijsprogramma is gebaseerd, wordt je beloningstrigger vooraf geselecteerd en kan deze niet worden gewijzigd.
  • Wijzigingen die je in je beloningen aanbrengt, zijn niet van toepassing op beloningen die al door je klanten zijn ingewisseld.
  • Je klanten kunnen zien hoeveel punten ze hebben verdiend en beloningscoupons inwisselen op hun Mijn beloningen-pagina op je website.

Om je programmagegevens of beloningen te wijzigen:

1. Ga naar Doorverwijsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Kies wat je wilt doen:
  4. Klik op Opslaan.

E-mailmeldingen beheren

Je kunt twee soorten geautomatiseerde e-mails in- of uitschakelen:
  1. E-mails die worden verzonden naar alle klanten die een aankoop doen, waarbij details van je doorverwijsprogramma worden gedeeld.
Een screenshot van een geautomatiseerde e-mail die details van je doorverwijsprogramma deelt.
  1. E-mails die klanten op de hoogte brengen van nieuwe doorverwijsbeloningen die ze hebben ontvangen.
Een screenshot van een geautomatiseerde e-mail die een klant informeert dat ze een beloning hebben ontvangen.

Om e-mailmeldingen te beheren:

1. Ga naar Doorverwijsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Programma beheren.
  3. Klik op het E-mails-gedeelte.
  4. Werk je geautomatiseerde e-mails bij.
  5. Klik op Opslaan.

Programmagegevens bekijken

Je hebt toegang tot gegevens over drie aspecten van je programmaprestaties:
  • Doorverwezen verkeer: Het aantal mensen dat op een verwijzingslink heeft geklikt en je website heeft bereikt.
  • Conversieratio doorverwijzingen: Het percentage doorverwezen vrienden dat een bestelling heeft geplaatst.
  • Aantal verkopen doorverwijzing: De totale waarde van alle verkopen (in Wix Stores, Wix Bookings, Wix Events en Wix Abonnementen) die zijn gedaan door doorverwezen vrienden. Dit zijn de eerste aankopen van deze klanten en alle volgende aankopen.

Deze gegevens geven de prestaties sinds de lancering van je programma weer. Gebruik het om bij te houden hoe je programma het doet en de beslissingen die je neemt te informeren. Als je bijvoorbeeld vindt dat er te weinig verkeer is, kan het aanbieden van aantrekkelijkere beloningen leiden tot meer click-throughs en verkoop.

Om je programmagegevens te bekijken:

1. Ga naar Doorverwijsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Bekijk het Gegevens-gedeelte.
Tip:
Onder het Gegevens-gedeelte zie je twee tabbladen met alle doorverwijzende klanten en doorverwezen vrienden, en hoe ze aan je programma hebben deelgenomen.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder op een vraag voor meer informatie over het beheren van je doorverwijsprogramma.