Wix Bookings: Annuleringskosten of no-show kosten in rekening brengen

Leestijd 7 minuten
Verminder annuleringen en no-shows door annuleringskosten toe te voegen aan je boekingsbeleid. Je kunt het tarief aanpassen, afhankelijk van hoe dicht bij de sessie de klant annuleert.
Als je annuleringskosten toevoegt, moeten je klanten hun creditcardgegevens invoeren bij het afrekenen wanneer ze een dienst boeken. Zorg ervoor dat je de beschrijving van je beleid bijwerkt om de voorwaarden van je annuleringskosten uit te leggen.
Let op:
  • Het toevoegen van annuleringskosten aan je boekingsbeleid is momenteel alleen beschikbaar op desktop.
  • Beleidsbeschrijvingen zijn verplicht bij het in rekening brengen van annulerings- en no-showkosten. Dit wordt weergegeven als je betaalbeleid wanneer klanten afrekenen.
In dit artikel lees je meer over:

Annuleringskosten en no-show kosten toevoegen aan boekingsbeleid

Je kunt beleid voor meerdere boekingen maken en ze toepassen op verschillende diensten. Zorg ervoor dat je annuleringskosten toevoegt aan al het relevante boekingsbeleid en neem je voorwaarden op in de beschrijving van het beleid.
Wanneer je annuleringskosten toepast op een boekingsbeleid, verschijnen automatisch twee vensters: het Gratis-venster en het Betaald-venster. Je kunt een derde venster toevoegen om hogere kosten in rekening te brengen voor last-minute annuleringen.
Belangrijk:

Om annulerings- en no-show kosten toe te voegen aan een beleid:

1. Ga naar Boekingsbeleid op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante beleid of klik op + Nieuw beleid toevoegen en voeg alle relevante details toe
  3. Schakel het selectievakje Breng annulerings- en no-show kosten in rekening in.
Een screenshot met de selectievakjes voor annulering en no-show in een boekingsbeleid.
  1. Klik naast Betaalde periode op het Bewerken-pictogram
  2. Selecteer het relevante tijdsbestek in de Annuleringen of no-shows-dropdown.
  3. Voer onder Kosten het bedrag van de vergoeding in en selecteer het relevante pictogram om te kiezen of het een Vast bedrag is of een Percentage van de sessieprijs . Klik vervolgens op het vinkje .
  4. (Optioneel) Klik op Latere periode toevoegen om een extra betaald venster te maken en volg stap 4-6 hierboven.
Een screenshot die laat zien hoe je een extra betaald venster kunt toevoegen aan je annuleringskosten in het Boekingsbeleid.
Let op:
Zorg ervoor dat je de bovenstaande stappen herhaalt voor elk van je boekingsbeleid om je annuleringen en no-shows te verminderen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: