Wix Blog: Profielpagina's toevoegen voor je blogschrijvers

Leestijd 5 minuten
Wanneer je een Wix Blog toevoegt aan je website, kun je ervoor kiezen om ook een ledengedeelte toe te voegen als je dat nog niet hebt. Een ledengedeelte geeft leden van je website toegang tot functies zoals de mogelijkheid om in te loggen, een openbaar profiel aan te maken en te reageren op blogposts. Lees meer over het ledengedeelte
Een ledengedeelte toevoegen aan je website wanneer je Wix Blog toevoegt
Je kunt een ledengedeelte ook gebruiken om speciale Profiel-pagina's voor je blogschrijvers te maken, zodat je lezers hen beter kunnen leren kennen. Je kunt de gegevens die op de Profiel-pagina's wordt weergegeven, zoals naam, bio, afbeelding en recente posts die zij hebben geschreven, aanpassen.
Voordat je begint, moet je:

Stap 1 | Selecteer wie Profielpagina's heeft

Je kunt ervoor kiezen om alleen leden die je hebt ingesteld als Blogschrijver of als Beheerde schrijvers Profiel-pagina's op je website te laten hebben, of elk lid een Profiel-pagina te laten hebben. Selecteer je voorkeursoptie in de ledenpagina-instellingen in de Editor van je website.

Om te selecteren wie profielpagina's heeft:

1. Ga in je Editor naar Ledenpagina's.
Klik naast Profiel op het Meer acties-pictogram .
3.  Klik op Instellingen.
4. Onder Ledenprofielen, selecteer je wie profielpagina's heeft:
  • Alleen blogschrijvers: Blogschrijvers hebben profielen, maar je websiteleden niet.
  • Blogschrijvers en leden: Zowel schrijvers als leden van de website hebben een profiel.
5. Klik op Publiceren of sla je website op.

Stap 2 | Pas de profielen van je blogschrijvers aan

Elke Profiel-pagina voor je blogschrijvers kan informatie bevatten zoals hun naam, titel, een Over-gedeelte, en alle recente posts die zij hebben geschreven. Je kunt je eigen profiel aanpassen op je live website of je dashboard en de profielen van je schrijvers aanpassen vanuit je dashboard.

Lees hoe je het aanpast:

Een voorbeeldprofielpagina van een Blogschrijver
Wil je veranderen hoe je profiel eruit ziet?