Wix Blog: Een lijst met posts toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
Een Lijst met posts-element is een ideale manier om je bezoekers fragmenten te geven van sommige van je blogposts in andere delen van je website. Het Lijst met posts-element is volledig aanpasbaar. Je kunt kiezen uit verschillende indelingen en het ontwerp en de weergave aanpassen aan je website.
Let op:
In dit artikel gebruiken we de klassieke indeling in onze voorbeelden. De opties variëren afhankelijk van de indeling die je selecteert.

Stap 1 | Voeg een Lijst met posts-element toe aan je website

Je Wix Editor heeft een aantal aanpasbare blogelementen. Kies een Lijst met posts-element uit de beschikbare opties en plaats het op je website.
Tip:
Zorg ervoor dat je je op de pagina bevindt waaraan je de lijst met posts wilt toevoegen. Je kunt een lijst met posts aan zoveel pagina's toevoegen als je wilt.

Om een Lijst met posts-element toe te voegen:

1. Klik bovenaan de Editor op de Pagina wisselen-dropdown.
  2. Selecteer de pagina waaraan je het Lijst met posts-element wilt toevoegen.
  3. Ga naar het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
  4. Klik op Blog
  5. Klik op de lijst met posts die je wilt gebruiken of versleep deze om het op de pagina te plaatsen.
Een screenshot met de beschikbare opties voor het Toevoegen-paneel en de Postlijst.

Stap 2 | Pas de instellingen aan

Nadat je de lijst met posts aan je website hebt toegevoegd, kun je enkele instellingen naar wens wijzigen. Kies uit welke categorie je de posts wilt weergeven en hoeveel posts er in de lijst verschijnen.

Om de instellingen aan te passen:

1. Klik op het Lijst met posts-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Kies welke posts (en hoeveel) je in deze lijst wilt weergeven:
    • Kies een categorie: Klik op de dropdown om te kiezen welke blogcategorie je in de lijst wilt weergeven.
    • Posts filteren op tag: Klik op de dropdown om posts op tag te filteren.
    • Alleen aanbevolen posts: Klik op de schakelaar om het type posts te kiezen dat je wilt weergeven:
      • Ingeschakeld: De lijst met posts toont alleen aanbevolen posts.
      • Uitgeschakeld: De lijst met posts toont al je blogposts, niet alleen aanbevolen posts.
    • Hoe moeten posts worden weergegeven? Kies hoe je je posts wilt weergeven:
      • Door een vast nummer: Sleep de schakelaar hieronder om te kiezen hoeveel posts worden weergegeven in je lijst met posts.
      • Met paginanummers: Sleep de schakelaar hieronder om te kiezen hoeveel posts er per pagina in je lijst met posts worden weergegeven.
Een screenshot met het tabblad met de instellingen voor de lijst met posts en de opties om aan te passen.

Stap 3 | Bewerk de weergave

Ga een stap verder met de weergave en kies welke extra pictogrammen en informatie in je lijst met posts worden weergegeven. Wil je bijvoorbeeld de naam van de auteur op elke post tonen, of een vind-ik-leuk-teller inschakelen die aangeeft hoeveel 'vind-ik-leuks' de post heeft ontvangen?

Om de weergave te bewerken:

1. Klik op het Lijst met posts-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Weergave-tabblad.
  4. Klik op het selectievakje naast elk item dat je in je feed wilt weergeven.
Een screenshot met de weergave-instellingen van de lijst met posts.

Stap 4 | Wijzig de indeling

Kies de indeling die je het beste bevalt en pas de indelingsinstellingen aan. Sommige opties verschillen afhankelijk van de indeling die je kiest.

Om de indeling te wijzigen:

1. Klik op het Lijst met posts-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Indeling-tabblad.
  4. Selecteer de indeling uit de beschikbare opties.
  5. Kies wat je aan wilt passen:
    • Grootte afbeelding aanpassen: Kies hoe je wilt dat afbeeldingen worden aangepast in de lijst met posts:
      • Bijsnijden: Alle afbeeldingen worden bijgesneden om te passen binnen de beeldverhouding die je selecteert. Ze lijken allemaal even groot en delen van je afbeeldingen kunnen worden afgesneden. Selecteer de Beeldverhouding waarin je je afbeeldingen wilt laten passen.
      • Passend: De afbeeldingen behouden hun oorspronkelijke beeldverhouding en passen binnen het afbeeldingsgebied van elke post.
    • Extra beeldinstellingen: Klik op Extra beeldinstellingen en kies de uitlijning en verhoudingen voor je afbeeldingen. Klik vervolgens op Terug naar indeling om door te gaan met het aanpassen van de indeling.
      • Afbeeldingsuitlijning: Kies ervoor om de afbeeldingen links of rechts uit te lijnen.
      • Afbeeldingsverhoudingen: Sleep de schuifregelaar om te wijzigen hoeveel ruimte de afbeelding inneemt in je lijst met posts.
    • Tekstuitlijning: Kies waar je de tekst wilt weergeven: Links, Midden of Rechts
    • Kaarten per rij: Pas de indeling van de posts per rij aan.
      • Aanpassen aan scherm: Het totale aantal posts per rij varieert op basis van de grootte van de posts en de schermbreedte. Sleep de Postgrootte-schuifregelaar om de grootte van de posts aan te passen.
      • Posts per rij instellen: Je stelt het totaal aantal posts in dat per rij wordt weergegeven. Sleep de Posts per rij-schuifregelaar om te kiezen hoeveel posts in elke rij worden weergegeven.
    • Ruimte tussen posts: Stel in hoe ver je posts uit elkaar staan.
    • Hoogte post: Pas de hoogte van elke post aan.
    • Marges: Stel de afstand rond de posts en de rand van het veld in.
    • Tekstopvulling (links en rechts): Stel de hoeveelheid ruimte aan beide zijden van de tekst in.
    • Aantal regels voor de titel: Stel het maximale aantal regels in dat de titel van de post in beslag kan nemen.
Een screenshot van de indelingsinstellingen van de lijst met posts.

Stap 5 | Personaliseer het ontwerp

Voeg een vleugje flair toe aan je lijst met posts door de ontwerpinstellingen voor specifieke delen van de lijst aan te passen.

Om het ontwerp aan te passen:

1. Klik op het Lijst met posts-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Kies wat je aan wilt passen:
    • Posts: Pas de stijl en kleur van de titel en beschrijving van je post aan, wijzig de tekstkleur bij het aanwijzen en pas de dekking en kleur van je rand en achtergrond aan.
    • Categorielabel: Kies een indeling voor je categorielabel en pas de categoriestijl aan.
    • Beoordelingen: Pas de kleuren aan voor de ster die de beoordeling voor elke post weergeeft. Wijzig de letterstijl, grootte en kleur voor de beoordelingsweergave.
    • Video-instellingen: Pas in de lijst met posts aan hoe je video's worden afgespeeld. Wil je dat ze automatisch, bij klikken of bij aanwijzen afspelen? Je kunt ook de snelheid kiezen waarmee je video's worden afgespeeld en of je ze in een lus wilt laten afspelen.
Een screenshot van de weergave-instellingen van de lijst met posts.