Wix Automations: Geautomatiseerde e-mails naar contacten sturen na formulierinzendingen

Leestijd 3 minuten
Wanneer een bezoeker een formulier indient, kan het nuttig zijn die indiening automatisch te bevestigen door een e-mail te sturen. In deze e-mail kun je de vervolgstappen beschrijven of meer informatie verstrekken.

Verwelkom nieuwe abonnees bijvoorbeeld door hen een bedankmail te sturen of stuur een 'volgende stappen'-mail wanneer een sollicitatieformulier wordt ingediend.
Voordat je begint:
De actie van deze automatisering is het versturen van een e-mail, dus zorg ervoor dat je formulier een e-mailveld bevat.
Screenshot van geautomatiseerde e-mail in de inbox van de ontvanger.

Stap 1: Kies een formulier dat de automatisering triggert

Stel de triggervoorwaarden in voor de automatisering die je aan het bouwen bent. Kies de Wix Forms-trigger zodat formulierinzendingen op je website de geautomatiseerde actie (het versturen van een e-mail) veroorzaken.

Om een formulier te kiezen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuw.
  4. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  5. Klik in het Trigger-gedeelte op Wix Forms.
Screenshot van automatiseringstrigger-gedeelte.
  1. Selecteer een optie onder Selecteer een trigger voor deze app:
    • Formulier ingediend: De automatisering wordt gestart nadat een formulier op je website is verzonden. Gebruik de Welke formulieren triggeren deze automatisering?-dropdown om aan te geven of je dit op elk formulier of op een specifiek formulier wilt toepassen.
    • Optie in formulier geselecteerd: De automatisering wordt geactiveerd wanneer een specifiek veld binnen een formulier wordt geselecteerd voordat het wordt ingediend. Gebruik de Selecteer formulieren-dropdown om een formulier te kiezen en selecteer de betreffende velden. De velden zijn keuzerondjes, selectievakjes, vervolgkeuzelijsten, en beoordelingen binnen je formulier.

Stap 2 | Stel 'Stuur een e-mail' in als je actie

De actie is wat er gebeurt wanneer aan je triggervoorwaarde is voldaan. In dit geval is de triggervoorwaarde een bezoeker die een formulier indient en de actie is een e-mail die automatisch naar die bezoeker wordt gestuurd.
Verken meer acties
Naast het versturen van e-mails kun je ook het versturen van coupons automatiseren, taken aanmaken, contacten bijwerken en nog veel meer. Lees meer over Wix Automations

Om 'Stuur een e-mail' als actie in te stellen:

1. In het Actie-gedeelte selecteer je Stuur een e-mail.
Screenshot van selectie van automatiseringsactie.
  1. (Alleen de eerste keer) Bevestig je naam en antwoordadres:
    1. Klik in het Gegevens van afzender-gedeelte op Bewerken.
    2. Voer je Van naam en Antwoorden aan e-mail-adres in. Lees meer over het toevoegen van afzendergegevens aan automatiseringen
    3. Klik op Opslaan.
    4. Klik op Begrepen.
  2. (Optioneel) Klik onder Creëer een e-mail op Bewerken en pas de e-mail aan met de beschikbare opties. Lees meer over het ontwerpen van e-mailtemplates
  3. Klik op Timing om het uit te breiden.
  4. Klik op de Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdown om te selecteren wanneer de actie moet worden uitgevoerd:
    • Direct: De actie wordt uitgevoerd zodra de trigger optreedt.
    • Aangepaste tijd: De actie wordt uitgevoerd na de trigger, op een door je ingesteld tijdstip. Klik op de pijltjes omhoog en omlaag om het aantal in te stellen en klik op de dropdown om te kiezen tussen dagen, uren en minuten.
  5. Klik op de Beperk het aantal tot-dropdown om de triggerfrequentie in te stellen:
    • Geen beperking (elke keer triggeren): Je actie zal elke keer plaatsvinden als deze getriggerd wordt.
    • Eenmaal per contact: Je actie vindt slechts eenmaal per contact plaats.
    • Eenmaal per contact elke 24 uur: Je actie vindt slechts één keer per contact in een periode van 24 uur plaats.
  6. Klik op Activeren.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je bent uitgelogd uit je Wix-account voordat je een formulier indient om een automatisering te testen. Als je ingelogd bent wanneer je een formulier indient, worden je e-mailadres en het test-e-mailadres samengevoegd onder dezelfde contactpersoon.