Wix Automations: Een sms naar klanten sturen met behulp van vooraf geïnstalleerde automatiseringen

Leestijd 4 minuten
Bereik klanten vanaf je mobiele telefoon en bespaar tijd door een geautomatiseerd sms-bericht te sturen om ze te herinneren aan afspraken en bestellingen, in plaats van dit handmatig te doen. Activeer vanaf het dashboard van je website een vooraf geïnstalleerde automatisering die een sms-bericht stuurt naar je Wix Bookings- of Wix Restaurants-klanten wanneer zij de automatisering activeren.
Als een klant bijvoorbeeld de automatiseringstrigger 'Sessie geboekt' uitvoert, ontvangt deze 24 uur voordat de sessie begint een sms-herinnering. Het sms-bericht is afkomstig van een algemeen Wix-telefoonnummer.
Voordat je begint:
Voorgeïnstalleerde sms-automatiseringen zijn momenteel alleen beschikbaar bij Wix Restaurants en Wix Bookings. Lees meer in het veelgestelde vragen-gedeelte onderaan dit artikel over de specifieke triggers die beschikbaar zijn.
Een screenshot van een sms-bericht met reserveringsgegevens.

Vooraf geïnstalleerde sms-automatiseringen activeren

Vanuit Automatiseringen op het dashboard van je website kun je al je beschikbare vooraf geïnstalleerde automatiseringen bekijken en deze activeren met de actie 'SMS versturen'. Je kunt een sms-automatisering op elk moment in- of uitschakelen door op de Inactief/Actief-schakelaar te klikken.
Belangrijk:
Zodra een vooraf geïnstalleerde sms-automatisering is geactiveerd, wordt deze elke keer dat deze wordt geactiveerd in mindering gebracht op je sms-bundel. Schakel de schakelaar uit om te voorkomen dat de automatisering van je bundel aftrekt.

Om een vooraf geïnstalleerde sms-automatisering te activeren:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Jouw automatiseringen op het Geïnstalleerd voor jou-tabblad om de beschikbare voorgeïnstalleerde automatiseringen te bekijken. Je kunt een sms-automatisering herkennen aan de actie 'SMS versturen'.
Een screenshot van vooraf geïnstalleerde automatiseringen met Sms versturen geselecteerd als actie.
  1. Om een sms-automatisering te activeren, klik je naast de vooraf geïnstalleerde automatisering op het Meer acties-pictogramen klik je op de Inactief-schakelaar om deze in te schakelen. De Status-kolom voor de automatisering verandert ook naar Actief zodra deze is ingeschakeld.
Een screenshot van de Actieve automatiseringen-schakelaar

Sms-bundel beheren

Je maandelijkse sms-bundel wordt bepaald door:
  • Het aantal sms-berichten dat is opgenomen in je websitepakket.
  • Het aantal sms-berichten dat is opgenomen in een opzichzelfstaand SMS-pakket dat je hebt gekocht.
Beide pakketten hebben invloed op je quotum. Je kunt bijvoorbeeld 200 sms-berichten hebben opgenomen in je websitepakket en 500 extra sms-berichten in je SMS-pakket. Je kunt het aantal sms-berichten in je huidige pakket(ten) bekijken onder Je quota beheren in je Automatiseringen.

Om je sms-limiet van Wix te beheren:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast Jouw automatiseringen op Je quota beheren.
  3. Bekijk je beschikbare sms-bundel onder Verzonden sms'jes. Of klik op SMS-pakket upgraden om de beschikbare SMS-pakketten te bekijken en een alternatief pakket te selecteren.
Een screenshot van het gedeelte voor het beheren van bundels van het automatiseringen-dashboard.
Tip:
Je kunt je quota ook bekijken via Communicatiekanalen in de instellingen van je website.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het gebruik van Wix SMS als een vooraf geïnstalleerde automatisering: