Belasting instellen in de Wix Owner-app

Belangrijk:
Stel op je telefoon belastingtarieven in voor verschillende locaties met behulp van de Wix Owner-app. Voor meer geavanceerde belastinginstellingen, waaronder belastinggroepen en automatische belastinginning met Avalara, stel je je belasting in vanaf het dashboard van je website op desktop.

Om belastinginning in te stellen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Scrol omlaag en tik onder Instellingen op eCommerce en financiën.
  4. Selecteer Belastingen.
  5. Tik op Land toevoegen.
  6. Selecteer een land en tik op Opslaan.
  7. Tik op de Zelfde voor hele land-schakelaar:
    Let op:
    Alleen relevant voor landen met staten, provincies, enzovoort.
    • Ingeschakeld: Er wordt tegen hetzelfde tarief belasting geïnd voor alle regio's in het land.
    • Uitgeschakeld: Je kunt belastingtarieven voor elke regio (bijvoorbeeld elke staat, provincie, enzovoort) afzonderlijk instellen.
  8. Voer een belastingtarief in voor elke locatie.
  9. (Optioneel) Schakel de Pas belasting toe op digitale items in.
  10. (Optioneel) Schakel Pas belastingen toe op verzendingen in.
  11. Tik op Opslaan.
  12. Selecteer een optie onder Is btw inbegrepen in je prijzen en verzendkosten?
    • Nee, toevoegen aan de betaling: Als het belastingtarief bijvoorbeeld 10% is en een klant koopt een product van € 100,–, wordt € 110,– in rekening gebracht bij het afrekenen.
    • Ja, de belasting is al inbegrepen: Als het belastingtarief bijvoorbeeld 10% is en een klant koopt een product van € 100,–, wordt € 100,– in rekening gebracht bij het afrekenen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over belasting in de Wix Owner-app.