Wix Events: Belasting toevoegen aan de ticketverkoop

Leestijd 2 minuten
In sommige landen (of regio's binnen landen) moet je belasting innen voor ticketverkoop.
Belangrijk:
In verschillende regio's zijn andere belastingregels van toepassing. Raadpleeg een accountant of je lokale belastingdienst voor specifieke informatie die relevant is voor je bedrijf.

Om belasting te innen op ticketverkoop:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Maak een evenement met tickets en maak tickets aan voor het evenement.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  1. Klik naast Ticketinstellingen op Bewerken.
  2. Schakel de Belasting-schakelaar in.
  3. Voer de belastingnaam in (bijvoorbeeld btw of omzetbelasting).
    Let op: De belastingnaam verschijnt op de betaalpagina.
  4. Voer het belastingtarief in (bijvoorbeeld 10%).
  5. Selecteer hoe je de belasting wilt toevoegen:
    •  Voeg belasting toe aan de totale verkoop bij het afrekenen: De belasting wordt toegevoegd aan de ticketprijs tijdens het betalen.
    • Belasting opnemen in ticketprijs: Belasting is inbegrepen in de ticketprijs. De uitsplitsing wordt weergegeven tijdens het betalen.
  6. Klik op Belasting toevoegen aan 'Betaal wat je wilt'-tickets om dit in of uit te schakelen.
    Tip: Met het 'Betaal wat je wilt'-tickettype kunnen gasten hun eigen ticketprijs bepalen.
  7. Klik op Opslaan