Google Search Console: Ingediende URL gemarkeerd als 'noindex'

Leestijd 4 minuten
Als je een pagina hebt ingediend bij Google om te indexeren en het foutbericht 'Ingediende URL gemarkeerd als noindex hebt ontvangen, betekent dit dat Google heeft vastgesteld dat je pagina niet mag worden geïndexeerd en weergegeven in zoekresultaten.
De 'noindex'-tag is een metatag die je aan de HTML-code van een pagina kunt toevoegen om te voorkomen dat zoekmachines deze in zoekresultaten weergeven. Deze foutmelding betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat er een 'noindex'-tag in je code zit. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom deze fout optreedt, die je eenvoudig kunt controleren en oplossen.
Als je de foutmelding Ingediende URL gemarkeerd als noindex krijgt, probeer dan deze stappen: