Een favicon-afbeelding toevoegen aan de pagina's van je website in zoekresultaten

Leestijd 2 minuten
De favicon van je website is de afbeelding die naast de URL van je website in zoekresultaten wordt weergegeven. Je bezoekers zien je favicon ook op het browsertabblad wanneer ze je website op een desktop bekijken. Een favicon is een van de belangrijkste referentieafbeeldingen voor je website. Daarom gebruiken de meeste bedrijven hun eigen logo.
Een voorbeeld van hoe de favicon eruitziet op de zoekresultatenpagina in Google.
Belangrijk:
Lees in dit artikel meer over:

Een favicon aan je website toevoegen

Je kunt een favicon voor je website toevoegen in de Website-instellingen van je dashboard.
Heb je geen favicon?
Je kunt een gepersonaliseerde of branded favicon maken met Wix Logo.

Om een favicon toe te voegen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Website-instellingen.
  3. Klik onder Favicon op Afbeelding bijwerken.
  4. Selecteer een afbeelding of klik op Afbeelding uploaden om er een vanaf je computer te uploaden.
  5. Klik op Bestanden kiezen.
  6. Klik op Opslaan.
Tips voor een favicon van goede kwaliteit:
  • Zorg ervoor dat je favicon er goed uitziet met een resolutie van 16x16px, aangezien Google favicons naar dat formaat herschaalt. De Wix Photo Studio kan je helpen bij het bewerken van afbeeldingen.
  • Gebruik een .jpg- of .png- afbeeldingsbestand.
  • Je favicon moet een beeldverhouding van 1:1 hebben (een vierkante vorm). Google raadt een veelvoud van 48px vierkant aan, bijvoorbeeld 48x48px, 96x96px, 144x144px, enzovoort.

De favicon in zoekresultaten bijwerken

Nadat je een favicon hebt toegevoegd of bijgewerkt, werken zoekmachines hun versie de volgende keer dat ze je website crawlen bij.

Als je dit proces wilt versnellen, kun je de URL van je homepage indienen bij zoekmachines.
Als je favicon na enige tijd nog steeds niet in de zoekresultaten verschijnt, zorg er dan voor dat zoekmachines je homepage kunnen indexeren. Lees hoe je dit inschakelt in de Editor en Editor X.
Let op:
Google zal geen favicon tonen die het ongepast acht.